Rukometašice Podravka Vegete nakon povratka iz Njemačke nisu imale puno vremena za odmor. Već u tjednu su odigrale utakmicu 6. kola 1.HRL za žene i upisale sedmu pobjedu u Prvenstvu Hrvatske. Fokus je do danas bio na pripremama za dvostruki europski ogled s iznimno jakim protivnikom CSKA Moskvom. Utakmice su na rasporedu 31. siječnja u 14 sati i 1. veljače u 17 sati.

Iako u redovima Podravke Vegete nema vremena za pogled ni u najraniju prošlost, zbog stalnih priprema za nove protivnike, uoči puta u Moskvu, na poraz u Dortmundu kratko su se osvrnuli, trener Zlatko Saračević i desno krilo Podravke Vegete Nikolina Zadravec.

Ivan Brkić

Mislim da su cure u Dortmundu odigrale jednu korektnu utakmicu, ali nismo uspjeli pobijediti. Nedostajali su detalji, poneki zicer, izgubljena lopta. Na pristup, želju i koncentraciju nemam nikakvih primjedbi – rekao je trener Zlatko Saračević.

Sličnog je mišljenja i Podravkino desno krilo, Nikolina Zadravec.

Ivan Brkić

Odigrale smo jednu jako dobru i žestoku utakmicu i mislim da si ne možemo ništa zamjeriti. Ostaje žal zbog tih važnih bodova i zato što smo bile toliko blizu. Nažalost opet su presudili detalji, ali smo se borile do kraja i svaka je dala maksimum od sebe od prve do zadnje minute – rekla je Zadravec.

Koferi sa svom sportskom opremom i rekvizitima su već spremni i čeka se polazak autobusa prema aerodromu, a nakon toga slijedi let prema Moskvi.

Igramo tamo dvije utakmice i bit će jako teško jer su oni stvarno odlični na svim pozicijama, a na nama je da odigramo maksimalno, damo sve što možemo u ovom trenutku i da pružimo pravi otpor – rekao je trener Zlatko Saračević.

Složila se u većem dijelu s trenerom i Nikolina Zadravec.

Mi nažalost nismo u kompletnom sastavu jer smo ostale bez Selene Milošević. Bez obzira na to, moramo skupiti glave i ostaviti srce na terenu. Ne planiramo se predati i ostat ćemo snažne do kraja. Na nama je da damo svoj maksimum u tih 120 minuta na terenu rekla nam je Nikolina Zadravec.

Zadravec je istaknula kako je motivacija u ekipi na jednom korektnom nivou i nastoje održavati atmosferu. Svi su u ekipi, kako kaže, svjesni da već dulje razdoblje nije upisana pobjeda u nekoj europskoj utakmici. Po pitanju atmosfere nadovezao se i trener Zlatko Saračević.

Ne može biti sjajna atmosfera kad si u seriji poraza, ali motivacija je i dalje tu. Svaka utakmica u Ligi prvaka je posebni motiv. Cure pružaju svoj maksimum. Nažalost kratki smo s igračkim kadrom. Ozlijeđena je Selena Milošević, a Carlos ima problema s koljenom. Što je tu je, nema plakanja, idemo dalje i u svaku ćemo utakmicu ući sto posto motivirani i potruditi se da napravimo najbolje što možemo – zaključio je trener. 

Prva zaostala utakmica na rasporedu je 31. siječnja s početkom u 14 sati u Dynamo Palace of Sports. Utakmicu će suditi sudački par Emil Aghakishi i Ernest Aghakish, a delegat je Oleg Tarasikov. Prijenos će biti na 2. programu Arena Sport televizije. Druga će se odigrati samo dan nakon 1.2. s početkom u 17 sati, a suci i delagat bit će isti u oba europska ogleda.