Srretno u kvalifikacijamaPodravka Vegeta u petak 8. rujna putuje u Norvešku u Kristiansand, gdje će u subotu i nedjelju, 9. i 10. rujna, igrati kvalifikacijske utakmice za ulazak u Ligu prvakinja. Kristiansand je grad na jugu Norveške, a igrat će se u dvorani u dvorani Aquarama Kristiansand koja ima 2200 mjesta (1750 sjedećih). Do cilja se kreće autobusom iz Koprivnice za zagrebački Pleso, zatim letom do Amsterdama u Nizozemskoj i letom od Amsterdama do Kristiansanda u Norveškoj.

U SUBOTU U 19,30 IGRAJU PODRAVKA VEGETA – KASTAMONU BELEDIYESI

Prvoga dana, u subotu 9. rujna u 16 sati sastaju se domaćin Vipers Kristiansand i bjeloruski HC Gomel. Sutkinje su Joanna Brehmer i Agnieszka Skowronek, obje iz Poljske. EHF delegatkinja je Tatjana Medved iz Srbije, EHF delgat za suce je Päivi Mitrunen iz Finske.

U 19,30 igraju Podravka Vegeta i turski Kastamonu Belediyesi GSK iz grada Kastamoni (doslovni prijevod je Općina Kastamonu).
Sutkinje suViktorija Kijauskaite i Ausra Zaliene, obje iz Litve, EHF delegatkinja je Tatjana Medved iz Srbije, EHF delgat za suce je Päivi Mitrunen iz Finske.

NITKO NE ISPADA: PRVI IDE U LIGU PRVAKINJA, DRUGI I TREĆI U 3. RUNDU KVALIFIKACIJA ZA EHF KUP, ČETVRTI U RANIJU, 2. RUNDU

Drugoga dana, u nedjelju 10. rujna u 16,30 igraju gubitnici polufinalnih utakmica. Pobjednik ove utakmice uključuje se u 3. rundu kvalifikacija za EHF kup koja se igra 11/12. i 18/19. studenoga. Gubitnik ove utakmice uključuje se 14/15. i 21/22. listopada u 2. rundu kvalifikacija za EHF kup i igrat će s pobjednikom iz kvalifikacijskog susreta 1. runde Super Amara Bera Bera (Španjolska) – Kolegio del Gaia (Portugal)

U 18,30 igraju pobjednici polufinalnih utakmica. Pobjednik iz tog susreta ulazi u Ligu prvakinja u D grupu, gdje ga čekaju Budućnost, Metz Handball i BBM Bietigheim.

Gubitnik se uključuje u studenome u 3. rundu kvalifikacija za EHF kup, koja se igra 11/12. i 18/19. studenoga. Izvlačenje parova je 24. listopada.

U TURSKOM PRVAKU KASTAMONU BELEDIYESI I DVIJE BIVŠE PODRAVKAŠICE

Kastamonu BelediyesiTurkinje su u državnim natjecanjima uzele sve trofeje. Kao i Podravka Vegeta u Hrvatskoj. U turskom sastavu, prema prijavi 14 igračica za EHF natjecanja, igraju – četiri Turkinje! Ostalo su strankinje, među kojima i bivše Podravkine igračice Kristina Elez i Andrea Šerić. Po dvije igračice su Brazilke i Crnogorke, a po jedna je iz Poljske, Bjelorusije, Rumunjske i Rusije.

U sastavu bjeloruskog Gomela 14 je Bjeloruskinja te po jedna Ruskinja i Ukrajinka.

Domaćin, Vipers Kristiansand, sastavljen je od Norvežanki, uz izuzetak jedne danske igračice. Za njih igra i Marta Tomac iz Trotheima. Kao domaćin smatra se favoritom kvalifikacija, ali tko je tko u kvalifikacijama znat će se tek u nedjelju navečer.

Nakon kvalifikacija u subotu i nedjelju Podravka Vegeta rano ujutro u ponedjeljak vraća se kući.

Sretno!