Odlična mlada Andrea Čović dobro je zamijenila Milanović Litre // snimio Robert Šoštarić

Podravka Vegeta u drugoj utakmici 6. memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo pobijedila je makedonske prvakinje, skopski Metalurg s 27:23 (15:12). Bio je to njhov drugi susret u šest dana, jer su obje ekipe igrale polufinale na turniru u Metkoviću. Metalurg se ozbiljno priprema za drugi krug kvalifikacija za ulazak u Ligu prvakinja.

Grupa u kojoj je Metalurg igra u Skoplju, a u Final Four sistemu (kup) suparnik mu je španjolska Elda Prestigio. Drugi par je Byasen i kvalifikant iz prvog kruga. Samo pobjednik turnira ulazi u Ligu prvakinja.

Gaće visoko skače // snimio Robert ŠoštarićMetalurg je u dobroj formi, na turniru u Metkoviću pobijedio je i Krim Mercator i Budućnost i u borbi za 3. mjesto Zaječar, iako je bio desetkovan želučanim virusom (sedam igračica nije moglo ni na parket). Kad smo već kod virusa, od utorka ga ima i kapetanica Podravke Vegete Miranda Tatari. Zato nije nastupila u petak navečer. Nije bilo ni Vesne Milanović Litre, kojoj je trener odredio mirovanje zbog ramena. Mali su izgledi da bi ih trener izložio naporima u jutarnjoj utakmici memorijala s Krim Mercatorom, ali se očekuje njihovo pojavljivanje popodne u utakmici s Hypom.

No, zato druge igračice ”grabe” priliku. Najveselija je bila Andrea Čović koja je zamijenila Milanović Litre na pivotu i dala pet golova. Igračice u vanjskom redu dosta su se mučile, Tatari je trenutno najbolja Podravkina igračica i nedostaje i kad ode na klupu, a kamoli kad je nema cijelu utakmicu. Jer ni Kožnjak, ni Havić, ni Damnjanović nemaju tu moć razigravanja kao Tatari, mada Damnjanović zna dodati krasne lopte (samo da nam se ne pretvori u dodavačicu: treba ”derati” po golu). Gaće je na krilu igrala nepogrešivo, a Žderić je po starom receptu u jednom trenutku bljesnula i obranila nekoliko zicer koji su vrijedili pobjede.

Jer, Metalurg je susretu pristupio ozbiljno i svom snagom. Podravka Vegeta prvi puta je izjednačila tek u 13. minuti (6:6), a u 40. minuti Metalurg je defintivno smanjio veliku razliku koja se pokazivala na semaforu tijekom susreta i poveo s 18:19. No, karakteristika ovog sastava Podravke Vegete je da se ne predaje, da ide dalje, da se trudi, muči, griješi, ali i zabija i na kraju dovede rezultat u sigurne vode.

Maja Kožnjak preuzela je ulogu razigravačice // snimio Robert ŠoštarićAko je to i bilo (prisilno) slabije izdanje Podravke Vegete, publika je bila sasvim, da ne velimo jako zadovoljna. Pa onda čestitke i Metalurgu i Podravki Vegeti na borbenoj utakmici. Metalurg od ovih utakmica može imati samo koristi, a i Podravka je isprobala tzv. rezerve.

DRUGA UTAKMICA 1. KOLA 6. MEMORIJALNOG TURNIRA JOSIP SAMARŽIJA BEPO

PODRAVKA VEGETA – METALURG 27:23 (15:12)

KOPRIVNICA – Gimnazijska sportska dvorana. Gledatelja: 150. Suci Ferenc Bonifert i Viktor Olah (obojica Mađarska).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (5+0), Jelčić (6+0), Kapitanović (-+0); Čpvić 5, Kožnjak 3, Pongrac 2, Šenvald, Petković 1, Gaće 5, Damnjanović 4, Dragišić, Vidak, Havić, Horvat 5, Pušić-Koroljević 2. TRENER: Neven Hrupec.

METALURG: Antikj (-), Andrejeva (11+-), Savko; Mečevska 3, Grozdanovska, D. Gjorgijevska, Bajramoska 6, Mladenovska 1, E. Gjorgijevska 3, Noveska 2(2), Krpež 5, Trifunović, Liščević 2(1), Mitrova. TRENER: Krste Petruševski.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 1(0), Metalurg 4(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Čović, Kožnjak, Petković, Damnjanović), Metalurg 8 minuta (Mladenovska, Noveska, Liščević, Mitrova).

IGRAČICA UTAKMICE: Andrea Čović (Podravka Vegeta).

Parovi 2. kola, u subotu 3. rujna, u 10 sati Podravka Vegeta – Krim Mercator, u 12 sati Hypo Nö – Metalurg.

Parovi 3. kola, u subotu 3. rujna, u 16 sati Krim Mercator – Metalurg, u 18 sati Podravka Vegeta – Hypo Nö.

Strijelci nakon 1. kola: 1. Franić (Krim Mercator) 10, 2. Rodrigues (Hypo Nö) 9, 3-4. Da Silva (Hypo Nö) i Hansen (Krim Mercator) po 8, 5. Bajramoska (Metalurg) 6, 5-12. Do Nascimento i Soos (Hypo Nö), Penezić i Aćimović (Krim Mercator), Čović, Gaće i Horvat (Podravka Vegeta), Krpež (Metalurg), 13. Damnjanović (Podravka Vegeta), itd.

Obrane vratarki: Grubišić (Krim Mercator) 17, Arenhart (Hypo Nö) i Andrejeva (Metalurg) 11, Jelčić (Podravka Vegeta) 6, Žderić (Podravka Vegeta) 5, Blažek (Hypo Nö) 3