Zaustavljena Vesna Milanović Litre, desno Čović // Foto Mirko Lukavski, Glas PodravinePodravka Vegeta odigrala je u dobrom dijelu utakmice s Larvikom najbolju obranu dosad. Kao što su dale obećanje uoči utakmice, tako su se rukometašice i ponašale na terenu i bile nadomak iznenađenju, koje se, ipak, teško može ostvariti, jer Larvik uvijek iskoristi svoje 2-3 minute i riješi utakmicu. No, zato ekipa može hodati uzdignuta čela. Publika je nije napustila i većini je strano nepriznavanje udjela Podravke d.d. u razvoju ženskog rukometa u Koprivnici od šezdesetih godina na ovamo.

O utakmici će još biti riječi u idućim tekstovima. Rezultat smo pratili uživo za vrijeme utakmice, a napisali smo i poneku natuknicu, impresiju. No, za početak prenosimo izvještaj Ivane Strahije objavljen na Sportnetu, portalu koji sustavno i s pozitivnim naglascima prati i ovu generaciju rukometašica.

SPORTNET: SJAJAN RUKOMET
Konstatacija u uvodu Sportneta je da je Podravka Vegeta ”u Koprivnici pokazala sjajni rukomet i odličnu obranu, nisu se štedjele ni minute te su protiv finalistkinja Lige prvakinja imale i +3, no na koncu nisu uspjele napraviti”.
I dalje: ”Nakon teškog rezultata u četvrtom kolu Lige prvakinja i najvećeg poraza u povijesti, pred sobom imale još jedan teški zadatak. Utakmicu protiv Larvika, ekipe koja u svojim redovima ima gro norveške reprezentacije, homogena skupina u kojoj je jedina strankinja Dankinja Lene Rantala, vratarka. Pobjednice, pa prošle sezone finalistkinje Lige prvakinja, u Koprivnicu su došle, po riječima trenera Podravke Gorana Mrđena, odigrati u jedinoj “brzini” koju znaju, na najjače, iako su svakako već riješile svoj nastup u idućoj fazi natjecanja.
Jelena Trihunović // Foto Mirko Lukavski, Glas PodravineUtakmicu su domaće rukometašice shvatile kako najbolju pripremu za Bera Beru, gostovanje u Španjolskoj, na kojem će odlučivati o svojoj europskoj sudbini. No, i one su u susret ušle snažno, pa iako imaju problema u napadu, gdje pogađaju u spomenutu Dankinju na golu Larvika, Kokice igraju fantastičnu obranu, agresivnu i beskompromisnu, a sjajna je i Mirjana Milenković na golu (sedam obrana u prvom dijelu) te Norvežanke jako teško dolaze do gola.
U desetoj je minuti dakle1:2, no tada je najiskusnija u redovima Koprivničanki Vesna Milanović Litre, izborila sedmerac, a hladnokrvno ga je realizirala Jelena Trifunović. Potonja odmah potom topovski šutira i iz igre te je na semaforu 3:2, prvo vodstvo Kokica. Kad je potom Dina Havić zabila za +2, norveški se predstavnik našao u “neobranom grožđu”.

SUDAČKI KRITERIJ
U jednakom stilu, jakoj i agresivnoj obrani, u kojoj se ne štedi energija, Podravke nastavljaju nadmetanje s Norvežankama, a na odmor se ide s izjednačenih 8:8, nakon što je uslijedila serija isključenja za domaće. Ukupno deset minuta su provele u kazni, trećinu poluvremena su igrale s igračicom manje, no i unatoč tome nisu dopustile norveškoj rukometnoj mašini da napravi razliku.
Još bolje ulaze u drugi dio susreta, iako ih sutkinje iz Litve često časte isključenjima, one uspijevaju doći do +3, svoje najveće prednosti do tada, zahvaljujući agilnoj Trifunović i Andrei Čović, koja u 37. minuti zabija za 13:10.
Gostujući je trener van sebe, frcaju iskre između domaće i gostujuće klupe, no minuta odmora koju je zatražio Ole Gustav Gjekstad ipak je pomogla njegovim rukometašicama te one na 15:15 sustižu Podravku, a na 17:18 preuzimaju vodstvo, a onda dižu na +2 (18:20).
Nema, međutim, predaje, zahtijeva puna dvorana koja nije ni jedne sekunde prestala bodriti domaće rukometašice. Dižu se domaće, nalaze dodatne rezerve snage te su opet srčane u obrani, ali ih ne ide u napadu, gdje jedna za drugom Podravke tresu vratnice.
Iako su se lavovski borile do poslednje sekunde, nisu više uspjele dostići Norvežanke te pobjeda ide Larviku, no domaće publika nikako ne može biti nezadovoljna prikazanim ove nedjelje u dvorani Fran Galović u Koprivnici”.
(Naslov i međunoslovi redakcijski)

Više od 2000 gledatelja uz Podravku Vegetu // Foto Mirko Lukavski, Glas PodravineUTAKMICA 5. KOLA D GRUPE EHF LIGE PRVAKINJA
PODRAVKA VEGETA – LARVIK 19:24 (8:8)
KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 2200 (u službenom zapisniku delegata 2500). Sutkinje: Viktorija Kijauskaite i Aušra Zaliene (obje Litva). Delegat EHF-a Marco Trespidi (Italija).
PODRAVKA VEGETA: Jukić (-+0), Kapitanović, Milenković (10+0); Čović 2, Gavranić, Pongrac 1, Havić 1, Živković 4, Vukojević 1, Nemaškalo, Zagorščak, Milanović Litre 2, Dragišić, Vidak, Trifunović 8(2), Poljak. TRENER: Goran Mrđen.
LARVIK: Rantala (6+0), Hasanić (3+0); A. Hammerseng-Edin 1, Kristiansen 2, Blanco 1, Breivang 1, N. Mörk 6, G. Hammerseng-Edin, Koren Riegelhuth 4, Johansen, Sulland 5(4), Stange, Loke 1, T. Mörk 3, Bjaaland, Lund. TRENER: Ole Gustav Gjekstad.
SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(2), Larvik 4(4).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 14 minuta (Čović i Havić 2+2, Milanović Litre, Vidak, Trifunović po 2).
IGRAČICA UTAKMICE: Nora Mörk (Larvik).