Veselje nakon pobjede // Foto Robert ŠoštarićPodravka Vegeta u žestokoj utakmici ostvarila je prvu pobjedu u B grupi Lige prvakinja. Svladala je favorizirani Krim Marcator iz Slovenije 25:22 (14:11).

Žana Čović ala je 8, ai Sanja Damnjanović 7 golova kod Podravke Vegete, a najefikasnija kod Krima bila je Karmen Martin Berenguer s 8 pogodaka.

Zadnji Time Out, Hrupec: A kaj da vam velim, gotovo je // Foto Robert Šoštarić

Odmah na početku činjenica: Krim Mercator ni u jednom trenutku nije u Koprivnici imao prednost, tek je šest puta izjednačio, a Podravka Vegeta vodila je u razdpblju od 38. do 43. minute tri puta sa po pet golova razlike (19:14, 20:15 i 21:16), a u 43. minuti nastala je prekretnica i Koprivničanke su kročile prmea konačnom cilju: osvajanju dva boda. Naime, kad je u toj minuti Milanović Litre zabila za šest razlike, 22:16, a Jelčić obranila sedmerac, sve je što se konačnog ishoda tiče bilo jasno. Jest da je Mavsar u 57. minuti smanjila na tri razlike, 23:20, ali je onda odmah, što je bilo ključno za završnicu, Marta Žderić obranila zicer. Damnjanović je sa 7 metara povisila u 58. minuti, a i zadnji gol za Podravku dala je Damnjanović u 60. minuti. Na kraju 25:22.

Bilo je žestoko, Milanović Litre na podu // Foto Robert Šoštarić

Podravka Vegeta bolje je igrala na početku nego na kraju, ali bila je lišena pomoći Pušić-Koroljević koja je zbog ozljede figurirala na klupi, pa su se na lijevom krilu izmjenjivale Andrea Čović i Iva Pongrac. Za gledatelje je sigurno bila iznenđenje Žana Čović, a skrenula je pažnju nakon što je u 2. minuti postavila 2:0. Prije toga je kapetanica Tatari kapetanski (na glavu, voli reći) ušla i zabila za prvo vodstvo na utakmici, a i poslije je sipala golove, jer je trener Hrupec, nakon što Sanja Damnjanović nije iskoristila sedmerac, pet puta zaredom dao odgovornost izvođača Žani Čović. Prva dva puta je pogodila, onda je nakon obrane Grubišić uhvatila loptu i ipak zabila, pa je zabila još jedan sedmerac, a jedan nije. Tada je, na kraju utakmice, odgovornost ponovno preuzela Damnjanović i zabila oba.

Najbolji strijelci: Žana Čović i Sanja Damnjanović // Foto Robert ŠoštarićOscilacija je bilo, na njih smo naučeni. Ne treba da se u Ligi prvakinja ne igra protiv bilo koga, i bez obzira na Krimove slabosti i nedostatke, Krim je aspirant na polufinale. A Podravka Vegeta ipak ga je nadjačala i uzela dva boda.Sigurno da Žana Čović nije mislila kad je iz Lokomotive došla u Podravku Vegetu da će odigrati jednu od glavnih uloga u prvoj pobjedi u Ligi prvakinja ove sezone i osvajanju dva boda.

Zrnec, Damnjanović i Gaće // Foto Robert Šoštarić

Poznato je da je Piedade bolesna i izvan rukometa, a trener Tone Tiselj nakon utakmice rekao nam je da nema pivota, jer Bodnjeva dolazi samo na utakmice, ne trenira.

A i sama utakmica bila je prava bitka. U poluvremenu nas je na radnom mjestu posjetila ozlijeđena Andrea Penezić, nekad Podravkina, sada Krimova, i prokomentirala: Jako se tuku!

I dalje se čeka veći učinak krila, izravni ulasci i golovi. Gaće je dala dva krasna gola i to je poboljšanje u odnosu na Györ, a Andrea Čović nije klasično krilo (dala je dva gola), dok je Pongrac više igrala u obrani.

Podravka je odigrala utakmicu s 10 igračica: dvije golmanice i osam u polju. Zadnji pokušaj obrane sedmerca Kapitanović, više je bila nagrada mladima što su tu, pa to i ne računamo. Njemački sudački normalno je sudio. Eh, da su takvi suci bili u Györu!

Tatari u ''šrafštoku'' // Snimio Robert Šoštarić

UTAKMICA 2. KOLA B GRUPE LIGE PRVAKINJA

PODRAVKA VEGETA – KRIM MERCATOR 25:22 (14:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 2500. Suci: Holger Fleisch i Jürgen Rieber (oba Njemačka). Delegat EHF-a: Predrag Pavičević (Crna Gora).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (9+0), Jelčić (2+1), Kapitanović (-+0); A. Čović 2, Ž. Čović 8(3), Pongrac, Š. Šenvald, Gaće 2, Damnjanović 7(2), Milanović Litre 2, Dragišić, Vidak, Tvorić, Tatari 3, Horvat 1, Pušić-Koroljević. TRENER: Neven Hrupec.

KRIM MERCATOR: Grubišić (12+3), Stefanišin (-), Kain (0+); Martin Berenguer 8(5), Wörz 3, Mavsar 2(1), Bodnjeva 1, Lazović-Varlec 2, Torstensson 2, Žulić, Müller 3, Gregorc, Vergeljuk-Strile 1, Krpež, Zrnec, Potisek. TRENER: Tone Tiselj.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 8(5), Krim Mercator 8(6).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Horvat, A. Čović), Krim Mercator 8 minuta (Zrnec 2+2, Wörz, Müller po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Žana Čović (Podravka Vegeta).