'Gužva pred golom' - Podravkina obrana u srazu s Lokomotivinim napadomU utakmici 19. kola 1. HRL što se igrala u zagrebačkoj Kutiji šibica na Trešnjevki: Lokomotiva – Podravka Vegeta 19:26 (8:14). U čvrstoj utakmici Podravka je bila bolja, jer je imala i bolje pojedinke i ekipu. Čestitke našim curama.

Podravkina pobjeda ”diže” je u bodovnu prednost pred Lokomotivom. To su sada dva sigurna boda (Podravka Vegeta u jednom kolu neće imati suparnika, a Lokomotiva je već pauzirala. Time su Koprivničanke praktički osigurale novi naslov prvakinja, Ligu prvakinja i slobodan prostor za formiranje ekipe za iduću sezonu, jer se sada zna da se ekipa slaže za Europu. Na tome Uprava radi već od kraja prošle godine.

 Utakmica Lokomotiva – Podravka Vegeta bila je čvrsta, zanimljiva, u početku i neizvjesna. Naime, prvi gol, vodstvo Lokomotive, pao je u 7. minuti, Podravka je povela 2:1 u 10. Podravka je vodila, a na dva razlike je povisila tek u 15. minuti (4:6). Tek u 24. minuti prvi puta bilo je tri razlike (6:9), a poluvrijeme je bilo već 8:14. U tom prvom dijelu prevagu je donijela Maja Kožnjak s uvjerljivom igrpm (4 gola i isposlovala dva sedmerca), a njoj uz rame bile su iznenađujuće svježa Svitlana Pasičnik i razorna Miranda Tatari. Na golu je stajala kao neprelazni stup Ivana Jelčić i iako je na drugoj strani Vanja Radić imala dosta obrana, Jelčić je branila teške lopte u pravom trenutku.

 U drugom dijelu Lokomotiva se na trenutke približavala, osobito kada bi suci poizbacivali Podravkine igračice (uvjerljiva prednost Lokomotive, 14:4 minute). No, već u 40. minuti i stanja na semaforu 13:20, bilo je jasno da je ovo Podravkina utakmica. Lokomotiva nije stala, izuzetno se trudila, ali kvalitet je bio na strani Podravke, cure iz Zagreba igrale su povremeno jako brzopleto, i s forsiranjem i guranjem na crtu, gdje, uglavnom, nije bilo prolaza.

– Fali nam u tom rukometu šuteva iz vana, ali to je tako, kad je većina igračica moje visine – rekao nam je nakon utakmice izbornik Vladimir Canjuga, aludirajući na svoj relativno niszak rast.

Na pobjedi je čestitao i bivši trener Zdravko Zovko, koji već dva mjeseca u Njemačkoj uči njemački jezik u jednom mjestašcu kraj Frankfurta. Na utakmici je bilo pet članova Upravnog odbora na čelu s predsjednikom Krunoslavom Bešvirom. On je očekivao ljepšu igru, ali u takvim utakmicama najčešće nem ljepote, ona se odražava samo u rezultatu.

Točno je, nije bilo pravih šutera, ali je bila izuzetna borbenost. Šteta što se utakmica igrala u istomterminu kada je drugoj dvorani Zagreb igrao Ligu prvaka. Možda bi više gledatelja pohodilo Trešnjevku.

I na kraju dodatak. Jasno je da se u ekipi nakupilo dosta emocija. Naime, utakmica je odlučivala praktički o cijeloj sezoni. Nakon zadnje sirene grč je nestao, Podravkine cure rastrčale su se dvoranom, uspjele uloviti trenera Nevena Hrupca i bacale ga u zrak. E, ovo dugo nismo vidjeli.

 

UTAKMICA 19. KOLA 1. HRL ZA ŽENE
LOKOMOTIVA – PODRAVKA VEGETA 19:26 (8:14)
ZAGREB – Dvorana Kutija šibica. Gledatelja: 300. Suci: Dražen Gladović i Goran Volenik (oba Virovitica). Nadzornik HRS-a: Milorad Jeftić (Varaždin)

LOKOMOTIVA: Merdak (-), Radić (11+0); Nikšić 5, Pasarić, Vučković, Šerić 4(1), Janković, Puljić, Tomić, I. Milić 4, I. Milanović Litre 2, M. Milić 3, Bošnjak, Krsnik 1(1)
TRENER: Nenad Šoštarić

PODRAVKA VEGETA: Žderić (-+1), Jelčić (10+1); Čović, Vukojević, Kožnjak 7, Pongrac, A.M. Beljo, Petković, Zebić 2(2), Gaće 2, V. Milanović Litre 1, Pasičnik 6, Havić, Tatari 6, Nikčević, Pušić 3
TRENER: Neven Hrupec

SEDMERCI: Lokomotiva 6(2), Podravka Vegeta 3(3)
ISKLJUČENJA: Lokomotiva 4 minute (Šerić 2+2), Podravka Vegeta 14 minuta (Gaće 2+2, Kožnjak, Petković, V. Milanović Litre, Havić, Tatari po 2)
IGRAČICA UTAKMICE: Maja Kožnjak (Podravka Vegeta)