S utakmice u SkopjuRukometašice Podravke Vegete odigrale su sve utakmice Regionalne lige (Borac je odustao) i u nedjelju pobijedile u Skopju prvakinje Makedonije, zapravo reprezentaciju, s 24:29 (13:13).

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igri, u kojoj je Metalurg, ilustracije radi, u 22. minuti vodio 9:8. To je ujedno bilo i poluvrijeme nadanja za domaće.

Međutim, u drugom dijelu Podravka Vegeta je u osam minuta napravila 5-0, povela s 13:18 i već se naziralo tko će ponijeti bodove. Suci su dosudili previše prekršaja Podravkinih igračica, a čak 16 minuta isključenja, naspram 6, govori o neravnopravnom tretmanu, jer guranja s leđiju bilo je i kod Metalurga. No, to je bila tek domaćinska potpora, ali nije bilo dovoljno.

Metalrug je imao najjače oružje u prolasku na crtu i šutevima iz vana, a Podravka Vegeta u raznolikosti, raspršenosti golova po svim igračicama, a na vratima je imala briljantnu Ivanu Jelčić, da bi ”mala” Marta Žderić došla na gol 10 minuta prije kraja i obranila dva sedmerca.

Korektna atmosfera u dvorani Metalurga, u kojoj inače u muškom rukometu gazduje Lino Červar, a utakmici je prisustvovala i trenerica makedonske reprezentacije, Podravkina bivša igračica Natalija Todorovska.

Tajnica RK Podravke Zlatica Rušak, trener muške ekipe Metalurga Lino Červar, direktorica RK Podravke Božica Palčić i tehniko Krunoslav TkalecNatalija Todorovska na tribini s Božicom Palčić i Zlaticom RušakUTAKMICA REGIONALNE LIGE ZA ŽENE “WRHL”
METALURG – PODRAVKA VEGETA 24:29 (13:13)
SKOPJE – Dvorana Avtokomanda. Gledatelja: 300.
Suci: Ivan Pavičević i Miloš Ražnatović (obojica Crna Goa). Delegat WRHL-a: Dragan Načevski (Makedonija).

METALURG:
Nakovska (4+0), Andrejeva (5+0); Mečevska 5, Alimi, Grozdanovska 3, Noveska, Georgijeva 2, Antić, Bajramovska, Despotovska, Georgijevska 6, Peševska, Mladenovska 2, Liščević 6(3), Nikolovska, Mitrova
TRENER: Blagojko Vesić

PODRAVKA VEGETA:
Žderić (1+2), Jelčić (13+0); Čović, Kožnjak 6, Pongrac 1, Petković 3, Zebić 6(2), Gaće 3, Milanović Litre 4, Pasičnik 1, Havić, Tatari 2, Nikčević, Pušić 3
TRENER: Neven Hrupec

SEDMERCI: Metalurg 5(3), Podravka Vegeta 3(2)
ISKLJUČENJA: Metalurg 6 minuta (Georgijevska, Bajramovska, Mitrova), Podravka Vegeta 16 minuta (Havić 2+2+2, Tatari 2+2, Petković, Milanović Litre, Nikčević)
CRVENI KARTON: Havić (41 – treće isključenje)
IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Jelčić (Podravka Vegeta)