Zajednička slika s Upravom i "kancelarijom"U utakmici 24. kola 1. HRL za žene Podravka Vegeta prema očekivanju pobijedila je Samobor, 38:17 (19:11), i tako, praktički i teoretski nedostižna, dva kola prije kraja potvrdila naslov prvakinja države 18. puta.

Rukomet kao svečanost
Utakmica je kao događaj bila ”opremljena” europski, a najljepši detalj bio je pojedinačno predstavljanje svake igračice, od kojih je svaka vodila sa sobom djevojčice iz Podravkine rukometne škole. Od rukometa je napravljena svečanost, a rezultat na kraju susreta pokazao je da je ona bila s razlogom.

Okupilo se oko 300 gledatelja, a prisustvovalo je i sedam članova Upravnog odbora, tek troje je bilo spriječeno. U poluvremenu su Podravkine djevojčice 2002/2003. godište, predvođene trenerima prof. Goranom Rihtarićem i Đurđicom Zečević, uz pasku voditelja Škole rukometa prof. Mate Matijevića, demonstrirale u radosnoj igri ono što su dosad naučile.

Nakon utakmice upriličeno je slikanje ekipe, a potom i zajedničko s Upravom i djelatnicima. U prostorijama kluba kapetanica Miranda Tatari razrezala je tortu, bilo je kolača na pretek, a trener prof. Neven Hrupec, koji je dao djevojkama slobodan dan, dozvolio je da uz sokove mogu popiti pivo ili čašicu ”jegera”. Čestitke su u govorima izrekli Tatari i Hrupec, a na domjenku su bili i predstavnici Samobora, suci i nadzornik HRS-a. Uostalom, bio je to dan kad je jedan ovogodišnji cilj dostignut.

Nove-stare prvakinje - Podravka VegetaNa utakmici bilo je i atrakcije
Utakmica kao i svaka druga ”normalna” Podravkina, dakle ona u kojoj navijači nisu morali strahovati za rezultat, iako su Samoborke povele s 2:0, a domaće došle u vodstvo od 3:2 u 6. minuti. Poluvrijeme 19:11, a u drugom je Podravka Vegeta odmah napravila 7-0 u golovima (26:11), a Samobor je do 39. minute bio bez gola, oko osam i pol minuta.

Razlika u rezultatu na kraju nije bila važna, jer su i trener domaćih Neven Hrupec i gošći, bivša igračica Dubravka Tunjić, dali prigodu svim djevojkama. Kod domaćih sve su i zabile golove, a u igru jedino nije ulazila Ivana Jelčić.

Za pamćenje je svakako izvedba oba reprezentativna krila Zebić i Gaće, koje su igrale atraktivno, a majstorski je lopte dijelila Tatari. U drugom poluvremenu, s nekoliko snažnih ulazaka na crtu, Nikica Pušić postala je prvi strijelac sa 6 golova. Golmanice Samobora Radovanović i Gorenc imale su više obrana (9+1), od Žderić (6), ali je bilo i više udaraca na njihov gol 48-17.

U nedjelju s Metalurgom u Skopju
Podravka Vegeta u subotu navečer putuje u Makedoniju, gdje u Skopju u nedjelju u 17 sati igra utakmicu Regionalne lige s makedonskim prvakinjama Metalurgom. Vraćaju se u ponedjeljak rano ujutro, a reprezentativke produžuju na okupljanje reprezentacije u Pulu.

UTAKMICA 24. KOLA 1. HRL ZA ŽENE
PODRAVKA VEGETA – SAMOBOR 38:17 (19:11)
KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 300.
Suci Nikola Knežević i Dalibor Tunuković (oba iz Vrpolja). Nadzornik HRS-a: Goran Turkalj (Rijeka).

PODRAVKA VEGETA:
Žderić (6+0), Jelčić (-); Čović 4, Vukojević 1, Kožnjak 3, Peti 1(1), Petković 3, Zebić 4, Gaće 5, Milanović Litre 2, Vidak 1, Pasičnik 1(1), Havić 2, Tatari 3, Nikčević 2, Pušić 6(1)
TRENER: Neven Hrupec

SAMOBOR:
Gorenc (3+0), Radovanović (7+0); Uzelac 1, Štrkalj 3, Plazina 1, Mandić, Lustek, Šilobod 1, Kuzmić 2, Kozlovec 1, Džepina, Dumić 1, Bazzeo 4, Golubić 3, Matijačić
TRENERICA: Dubravka Tunjić

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(3), Samobor 1(0)
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Havić, Nikčević po 2), Samobor 2 minute (Golubić)
IGRAČICA UTAKMICE: Miranda Tatari (Podravka Vegeta)

{vsig}vijesti/2011-04/110413-prvakinje/{/vsig}

{vsig_c}0|110413-Miranda_Tatari_reze_tortu.gif|Miranda Tatari reže tortu{/vsig_c}

{vsig_c}0|110413-Nove-stare_prvakinje_-_Podravka_Vegeta.gif|Nove-stare prvakinje – Podravka Vegeta{/vsig_c}

{vsig_c}0|110413-Predstavljanje_ekipa_s_djevojcicama.gif|Predstavljanje ekipa s djevojčicama{/vsig_c}

{vsig_c}0|110413-Radost_igre.gif|Radost igre{/vsig_c}

{vsig_c}0|110413-Slovo_trenera_Neven_Hrupec.gif|Slovo trenera Neven Hrupec{/vsig_c}

{vsig_c}0|110413-Veselje_prvakinja.gif|Veselje prvakinja{/vsig_c}

{vsig_c}0|110413-Zajednicka_slika_s_Upravom_i_kancelarijom.gif|Zajednička slika s Upravom i kancelarijom{/vsig_c}

{vsig_c}0|110413-Zdravica_kapetanice_Mirande_Tatari.gif|Zdravica kapetanice Mirande Tatari{/vsig_c}