Pokušaj Ane Zovko (Trešnjevka)U 2. kolu 1. HRL za žene Podravka Vegeta imala je uspješno gostovanje u Zagrebu: u trešnjevačkoj Kutiji šibica Trešnjevka – Podravka Vegeta 21:44 (8:24). Prva postava obavila je posao već u 1. poluvremenu, neke igračice i prije, pa su se naigrale sve, a najbolje je prigodu iskoristila u igri nepredvidljiva Maja Kožnjak: od asistencija, kontri, realizacije… Po golovima ćete vidjeti da su se istaknule i druge.

Skok Maje Kožnjak

No, početak utakmice pripao je Sanji Damnjanović, koja je sa četiri Podravkina početna gola odmah pokazala kako će Podravka u Kutiji šibica imati laganu šetnju. Iz prve postave ubojite su bile i Vesna Milanović Litre, Nikica Pušić-Koroljević i Lidija Horvat. Na poluvrijeme se otišlo sa 16 golova razlike, 8:24.

U 2. poluvremenu razlika je povećana, jer sadašnji igrački kadar Trešnjevka ne može se ravnoprvano nositi ni s Podravkinom kombinacijom s pretežito mladim igračicama. Tu je Maja Kožnjak carevala. Izvela je mnoštvo nepredvidivih, ali točnih udaraca na gol, realizirala i sedmerce. A dobro su je pratile Čović (iako je imala i seriju od četriri promašaja za redom), osobito Pongrac (6 golova). a doprinos su dale i Dragišić i Vidak s po dva gola. Igrala je i Sara Šenvald. Trener Hrupec isprobavao je kako igra u obrani.

Naakon utakmice dio igračica dobio je slobodni vikend. Igračicama je prije utakmice rečeno da će ga dobiti ako bude više od 10 razlike. Pa su se trudile. Makar bi dobile slobodan vikend i bez te razlike.

U petak u 18,30 sati u 3. kolu Podravka Vegeta igra u Koprivnici s Kokom, a onda u utorak 27. rujna u Umagu s Umagom u 4. kolu.

UTAKMICA 2. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

TREŠNJEVKA – PODRAVKA VEGETA 21:44  (8:24)

ZAGREB – Dvorana na Trešnjevki, Kutija šibica. Gledatelja: 150. Suci: Ivan Benčić (Čakovec) i Alen Marošević (Sv. Marija). Nadzornik HRS-a: Dragutin Levatić (Varaždin).

TREŠNJEVKA: Jug (10+0), Golubić (3+2); Zovko 3(3), Perović 2, Sabljak, Gašparović 3, Bušić 1, Komljenović 1, Miletić 1, Blažek 3, Kajfež, Grebenar 3, Vugec, Stojanov 4, Livaić. TRENERICA: Anja Daskijević.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (4+0), Jelčić (8+1); Čović 4, Kožnjak 8(2), Pongrac 6, Šenvald, Petković 2, Gaće, Damnjanović 6, Milanović Litre 4, Dragišić 2, Vidak 2, Havić, Tatari 2, Horvat 4(1), Pušić-Koroljević 4. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Trešnjevka 3(3), Podravka Vegeta 6(3).

ISKLJUČENJA: Trešnjevka 6 minuta (Sabljak, Gašparović, Livaić), Podravka Vegeta 6 minuta (Havić 2+2), Šenvlad 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Maja Kožnjak (Podravka Vegeta).

Odigrana utakmica 2. kola: Orijent Presoflex – Dalmatinka 26:23 (14:10).

Ostali parovi 2. kola: Samobor – TVIN Trgocentar, Lokomotiva – Zelina, Sinj – Arena, Sesvete Agroproteinka – Zamet, Koka – Umag.

Parovi 3. kola: Umag – Samobor, Podravka Vegeta – Koka (u petak, 23. rujna u 18 sati), Zamet – Trešnjevka, Arena – Sesvete Agroproteinka, Zelina – Sinj, Dalmatinka – Lokomotiva, TVIN Trgocentar – Orijent Presoflex.