Naše prvakinjeFOTO // Robert Šoštarić

Podravka Vegeta i službeno je 24-i puta prvak Hrvatske. Pobjedom od 35:29 (19:11) nad Splitom 2010 ostavila je glavnog rivala, Lokomotivu, na drugom mjestu s tri boda zaostatka. Podravka Vegeta uspješnije je brodila ligom, shvaćajući da se na ”malima” prvenstvo osvaja. Utakmica u Koprivnici odigrana je u lijepom ozračju, s dobrim vibracijama na terenu i na tribini.

Pehar u trajnom vlasništvuPo završetku utakmice povjerenik HRS-a Mihael Varga podijelio je zlatne medalje te predao mali pehar u trajno vlasništvo i prelazni pehar još jednu godinu na čuvanje do idućeg ljeta.

One odlazeMeđutim, svečanosti su počele mnogo ranije. Kod predstavljanja ekipa član Nadzornog odbora RK Podravka s.d.d. Dražen Sačer predao je po cvijet petorki rukometašica koje napuštaju klub u potrazi za novim izazovima. To su Ivana Kapitanović (Francuska), Ivana Dežić (Poljska), Marijeta Vidak (Rumunjska), Dora Krsnik i Ana Toth. Bocu vina na rastanku dobio je trener Goran Trajkovski, koji odlazi u Poljsku.

Goran Trajkovski i Dražen SačerNa poluvremenu darivane su dvije ekipe podmlatka, uspješne djevojčice na završnicama Prvenstva Hrvatske. Čestitke i darove prvakinjama Hrvatske u konkurenciji 2004. godišta primile su od članice Nadzornog odbora Jasne Golubić, a za osvojeno 3. mjesto u konkurenciji 2006. godišta od člana Nadzornog odbora Anđelka Stričevića.

Lea FranušićO samoj utakmici prije svega treba reći da se na osnovi rezultata ne može ništa zaključivati, jer s Podravkine strane to je bila prezentacija svih igračica, po sustavu: svakoj po 20-ak minuta. Zalaganjem i trkom nametnula se Korina Karlovčan, a Split je iskoristio ležernu obranu i zabio je puno golova. Prednjačile su Renata Kežić i Venera Surjan, a dobra je na golu bila Julija Kapitanović, sestra Ivane Kapitanović.

2004. godišteKuriozitet vezan je baš uz vratarke: u drugom dijelu utakmice ozlijedila se Julija Kapitanović, pa je na gol stala igračica Klara Rubić, obranila dvije lopte, od čega jedan sedmerac, a uspjela zabiti i tri gola iz igre prije i poslije uloge vratarke. S druge strane Ivana Kapitanović je u zadnjim minutama krenula u napad i iz skok-šuta zabila gol.

Split 2010 na kraju utakmice dobio je zasluženi pljesak, a Podravka Vegeta prepustila se slavlju

2006. godišteUTAKMICA 26. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – SPLIT 2010 35:29 (19:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 350. Suci: Igor Hunjadi i Marijo Zečević (obojica iz Zagreba). Nadzornik HRS-a: Željko Živec (Sesvete).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (4+0), I. Kapitanović 1 (4+1), Ećimović (6+0); Dežić 4, Karlovčan 5, Popović 2, Krsnik 3, Toth, Džono 1, Mrđen 3, Franušić 2, Vidak 4(1), Pavlović 1, T. Petika 6(2), Horvat, Debelić 3. TRENERICA: Snježana Petika.

SPLIT 2010: J. Kapitanović, Rubić 3 (1+1); Banje 7, Plazibat, Kežić 7(5), Budić 2, Romić 2, Sablić, Ivičević, Mistrić 1(1), Ercegovac, Surjan 7(3). TRENERICA: Blaženka Širinić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(3), Split 2010 10(9).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Popović, Krsnik, Mrđen, Debelić), Split 2010 -.

IGRAČICA UTAKMICE: Korina Karlovčan (Podravka Vegeta).