Na pomolu je i treća sezona EHF Europske lige za žene, a za podizanje pehara u drugom po jačini europskom natjecanju borit će se 37 ekipa. Sve one će pokušati osigurati finale natjecanja koje je na rasporedu sredinom svibnja 2023. godine.

Osvajačice iz sezone 2021/22 SG BBM Bietigheim u ovoj će sezoni igrati u EHF Ligi prvaka, ali velika je konkurencija u utrci i za ovu europsku titulu u sezoni 2022./2023.

Temeljem rang liste koju je objavila Europska rukometna federacija, četiri kluba će izravno u grupnu fazu natjecanja 7./8. siječnja 2023., kada je na rasporedu prvi krug grupne faze. Ta četiri kluba su Ikast Håndbold iz Danske, mađarski DVSC Schaeffler iz Debrecena, Pariz 92 te Molde Elite iz Norveške.

Drugoplasirani iz prethodne sezone, Viborg HK, nositelj je 3. pretkola kvalifikacija te će se natjecanju priključiti 3./4. prosinca 2022. godine.

Njima se pridružuje i dodatnih 14 klubova, među kojima su tri prošlosezonska sudionika EHF Lige prvaka BV Borussia 09 Dortmund, Podravka Vegeta i IK Sävehof, koji također natjecanje  započinju u 3. pretkolu kvalifikacija.

Slijedom toga, 18 klubova otvara natjecanje u 2. pretkolu kvalifikacija koje je na rasporedu 8./9. listopada 2022. i 15./16. listopada (drugi dio). Neće biti prvog pretkola kvalifikacija, stoga će drugo pretkolo kvalifikacija biti prvo igračko kolo nove sezone Europske lige za žene.

Ždrijeb za sve utakmice 2. pretkola kvalifikacija održat će se 19. srpnja u 11 sati po srednjoeuropskom vremenu u Beču. Prijenos uživo bit će dostupan na Youtubeu i Facebooku.

Nakon šest kola utakmica grupne faze u siječnju i veljači 2023., četvrtfinale je na rasporedu u ožujku. Finale Europske lige za žene na rasporedu je 13. i 14. svibnja 2023.

Sve prethodno napisano možete sažeto vidjeti i u tablici koju je EHF objavio za narednu sezonu.