S četiri pobjede u grupnoj fazi EHF Kupa Podravka Vegeta je osigurala ulaznicu za čevrtfinale i povoljniji ždrijeb u utorak 12. veljače, koji im drugu utakmicu eliminacijske faze osigurava na domaćem terenu. Dobar pobjednički niz Podravka Vegete zaustavljen je u San Sebastianu kada se Bera Bera osvetila za poraz u Koprivnici na otvorenju grupne faze 32:29 i to uvjerljivijom pobjedom na domaćem terenu u San Sebastianu 32:26. Brazilska vratarka Renata de Arruda bila je snažna potpora španjolskoj ekipi s ukupno 20 obrana.

Nova stranica, novi dan i nova europska utakmica je na rasporedu. U subotu 9. veljače u 17.30 čeka nas 6. kolo EHF Kupa u Koprivnici, a u goste nam stiže danski Nikobing koji želi osigurati drugo mjesto u grupi koja se prilično zakomplicirala, ali i naplatiti poraz od Podravkašica na domaćem terenu u 2. kolu EHF Kupa. Preostale tri ekipe iz grupe D u kojoj je Podravka već prva još uvijek mogu osigurati prolaz u četvrtfinale. U najboljem je položaju Nikobing, a kombinacija ima dosta.  Unatoč tome što je naša ekipa osigurala prvo mjesto u skupini posljednja će utakmica grupne faze biti prava poslastica za sve ljubitelje rukometa.

Podravka je prva u grupi D

Nikobing definitivno ima najveće izglede za prolaz kao drugi u skupini, a prema trenutno ostvarenim bodovima treba pobjedu ili neriješen rezultat s Podravkom čime će potvrditi 2. mjesto. Prolaz mogu izboriti i španjolska Bera Bera i rumunjska Craiova. Ako Podravka pobijedi Nikobing, a paralelno Bera Bera dobije Craiovu, Rumunjke će skočiti na 2. mjesto. U slučaju da Podravka pobijedi Nikobing doma, a Craiova dobije Bera Beru u zadnjem kolu u Rumunjskoj s obzirom na bolji međusobni omjer s Nikobingom i u tom slučaju jednak broj bodova Craiova ide dalje kao druga.

ČETVRTFINALE//MOGUĆE KOMBINACIJE

Podravka je već zasjela na čelo skupine D, a sigurno je kako se neće sastati sa Siofokom i Viborgom koji su u ovom trenutku maksimalni sa svim pobjedama u pet kola zauzeli prva mjesta u skupini B, odnosno C.

Iz skupine A Podravka može izvući Esbjerg ili Storhamar točnije, ove će se dvije ekipe potući za prvo mjesto obzirom su u prvom ogledu odigrali 28:28, a drugoplasirana od njih dvije bit će mogući protivnik s tim da Storhamaru za prvo mjesto igra isključivo pobjeda.

Iz skupine B Podravka može izvući Herning Ikast koji je zasjeo na drugo mjesto sa 6 bodova i boljim međusobnim omjerom u odnosu na Metzingen.

Iz skupine C sve su opcije otvorene do završetka 6. kola. Jedno je sigurno Viborg je maksimalan s 10 bodova u ovih pet kola. Francuski Besancon i ruski Kuban bodovno su izjednačeni no Kuban se u posljednjem kolu sastaje s Larvikom pa bi s obzirom na trenutno bodovno stanje u grupi, ovaj susret mogao odrediti drugoplasiranog. Nije isključen ni Besancon no nalazi se u nešto lošijoj poziciji jer zadnju utakmicu igra s maksimalnim i favoriziranim Viborgom.

 

GRUPA A Storhamar/Esbjerg

GRUPA B:  Herning Ikast

GRUPA C:  Kuban/ Larvik / Besancon ( gdje je Kuban najizvjesniji dok najmanju šansu ima Besancon)