Rukometašice Podravka Vegete odigrale su 24. kolo 1.HRL za žene na domaćem terenu protiv Dalamatinke i upisale još jednu pobjedu 34:22, poluvrijeme 18:13. Ovo je ujedno i pretposljednja utakmica na domaćem terenu, a Podravki su do kraja prvenstva preostale još tri utakmice i to s Osijekom i Bjelovarom u gostima te posljednja sa Splitom u Koprivnici.

U prvih 15 minuta donekle su parirale gošće iz Ploča no nakon toga odvajaju se Podravkašice sve do +5 za kraj poluvremena. U prvom poluvremenu najraspucanije Franušić, Mugoša, Zadravec i Milosavljević s primjetnim angažmanom na krilima. Na poluvrijeme naše cure odlaze s rezultatom 18:13.

Zaoštrile su u napadu rukometašice Podravke u drugom poluvremenu, ponovno snažno povlače s krila Karlovčan i Turk pa je u 35. minuti Podravka na +8, a rezultat je 22:14.  Pet minuta prije kraja povećava ponovno Turk s krila na +11, a to je ujedno bio i njezin peti pogodak u drugom poluvremenu. Do kraja drže uvjerljivu prednost koprivničke rukometašice i na kraju slave još jednu uvjerljivu pobjedu 34:22.

”Sretne smo što smo ovom utakmicom matematički potvrdile 26. naslov hrvatskih prvakinja i što smo dokazali da smo najbolja hrvatska ekipa. Mislim da se još uvijek osjeća žal zbog Kupa, ali dajemo sve od sebe i želimo u najboljoj mogućoj atmosferi privesti prvenstvo kraju, ” rekla je Turk nakon utakmice.

”Trener Saračević je 21. veljače osvojio ovaj naslov, a mi smo ga današnjom pobjedom potvrdili te ga posvećujemo njemu. Čestitam curama i stručnom stožeru na današnjoj pobjedi i na potvrdi naslova tri kola prije kraja. Nama preostaje odigrati još tri utakmice na visokoj razini i završiti sezonu u 1.HRL za žene bez poraza, ” rekao je trener Antonio Pranjić nakon današnjeg ogleda.  

Podravka Vegeta: Tucaković, Ećimović, Dumanska, Zadravec 4, Turk 5, Beganović, Karlovčan 4, Popović, Jandrašić, Džono, Milosavljević 7, Mrđen 1, Mugoša 4, Franušić 5, Buljan 2, Tsakalou 2. Trener: Antonio Pranjić

Dalmatinka: Jelčić, Jerković, Jarak 3, Dropuljić, Zelić 5, Bule 7, Žderić M. 1, Radoš 1, Oršulić 1, Žderić I. 1,Marinović 1, Krilić 2. Trener: Ivan Jerković.