Ekipa i vodstvo 1. 8. 2016. // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa slici s lijeva gornji red: Antonia Jukić, Elena Popović, Selena Milošević, Lea Franušić, Dragica Džono, Ana Debelić, Ivana Dežić, Tena Petika, Magdalena Horvat i Ivana Kapitanović; srednji red: Marijeta Vidak, Ekatarina Nemaškalo, Anamaria Gugić, Ivona Mrđen, Dora Krsnik, Iva Papac, Nikolina Zadravec, Korina Karlovčan, Lara Pavlović i Iva Šafar; donji red: fizioterapeut Bojan Savić, kondicijski trener Alen Marošević, tajnica kluba Ljerka Vresk, trener vratarki Goran Trajkovski, trener Goran Mrđen, direktorica Božica Palčić, obnašatelj dužnosti koprivničkog gradonačelnika Mišel Jakšić, članica NO Jasna Golubić i članica NO Robertina Zdjelar.

Podravka Vegeta će nakon 25 treninga igračica koje su započele treninzima 25. srpnja i 5-6 treninga igračica koje su se priključile 1. kolovoza, nastupiti na IV međunarodnom Kohász kupu 2016 u Gradskoj sportskoj dvorani u Dunaújvárosi. Turnir je dvodnevni, prvoga dana, u petak 12. kolovoza, igra se u dvije grupe 2×25 minuta, a drugoga dana, u subotu 13. kolovoza, finalne utakmice 2×30 minuta.

Podravka Vegeta je u A grupi s drugoplasiranom njemačkom ekipom Tussies Metzingen (sudionicom finala EHF kupa s Dunaújvárosi) i šestoplasiranom ekipom mađarskog prvenstva DVSC Debrecenom.

U B grupi su domaćin, trećeplasirana ekipa mađarskog prvenstva i pobjednica EHF kupa, Dunaújváros KKA (trener Zdravko Zovko), destoplasirana ekipa mađarskog prvenstva Békéscsaba ENKS i danski Viborg.

U UTORAK TRENING S KRIMOM U DARUVARU

Sutra, u utorak 9. kolovoza, Podravka Vegeta održat će u Daruvaru zajednički trening sa slovenskim doprvakom Krim Mercatorom, sudionikom kvalifikacija za Ligu prvakinja, kako bi igračice malo osjetile loptu i igru. Ništa posebno: bit će zagrijavanje, igra na jedan gol i igra na dva gola. Sve neslužbeno i prijateljski.

U MAĐARSKOJ ĆE NASTUPITI 16 RUKOMETAŠICA

Trener Podravke Vegete Goran Mrđen u Mađarsku vodi 16 igračica. Odlazak na turnir je u četvrtak poslije podne.

– U Mađarsku idemo tražiti igru. Turnir će poslužiti za uigravanje, ali i za postizanje što boljeg rezultata, jer svaka utakmica je priprema za kvalifikcije za Ligu prvakinja u Norveškoj 10. i 11. rujna – rekao nam je Goran Mrđen – Nećemo se izvlačiti na to što su mađarkim ekipama prvenstvo počinje ranije, pa su već sada u boljoj formi od suparnika. Imamo cilj koji podrazumijeva puni angažman.

Dora Krsnik je upitna za Mađarsku, još nije sasvim fit, ali Mrđen je siguran da će nastupiti na memorijalnom turniru Vinka Kandije u Ljubljani 19. i 20. kolovoza. No, više ne trenira sa strane, krenula je u rukometni dio treninga.

NAKON MAĐARSKE JOŠ TRI TURNIRA ZA KVALIFIKACIJE ZA LP

Nakon turnira u Dunaújvárosi u Ljubljani na 13. memorijalnom turniru Vinko Kandija 19. i 20. kolovoza sudjeluju sudionici Lige prvakinja prošle sezone: makedonski Vardar, austrijski Hypo Nö, slovenski Krim Mercator i hrvatska Podravka Vegeta, dok u Koprivnici 26. i 27. kolovoza slijedi 11. memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo na kojem sudjeluju rumunjski Ploîesti, mađarski Dunaújváros, četvrtplasirana ekipa mađarskog prvenstva Siófok i Podravka Vegeta.

Zadnji turnir prije nastupa u kvalifikacijama za ulazak u Ligu prvakinja igrat će se u Budimpešti. Domaćin je drugplasirana ekipa mađarskog prvenstva FTC, a sudjeluju i njemački Metzingen, slovačka Duslo Šal’a i Podravka Vegeta.