Sva sportska natjecanja, pa tako i ona rukometna, obustavljena su do daljnjega odnosno dok se pandemija koronavirusa ne zaustavi. Ovog tjedna službeno su otkazane i Olimpijske igre 2020. te je u planu da se one održe 2021. godine. Hrvatski rukometni savez zaustavio je sva natjecanja prije nešto više od dva tjedna.

Što se tiče domaćih natjecanja Podravka Vegeta odigrala je osminu finala Kupa Hrvatske gdje je bila bolja od Đurđevca, a odigrala je i 19 kola 1. HRL za žene. Kada će se i u kojem formatu odigrati nastavak natjecanja još nije poznato, no možemo baciti pogled na ono što je odigrano do sada.

Kao što je već spomenuto Podravka Vegeta u 1. HRL ove je sezone odigrala 19 utakmica te je upisala 19 pobjeda. Devet utakmica odigrala je pred domaćom publikom dok je 10 odigrala na gostujućem terenu. Rukometašice i stručni stožer su pritom autobusom proputovali više od 4500 kilometara te su posjetili deset gradova. Već je dobro znano da koprivnička publika voli rukomet, a osim europskih utakmica i one domaćeg prvenstva sve su zanimljivije domaćoj publici. Utakmice Podravke u 1. HRL u Koprivnici pratilo je više od 3600 gledatelja.

U dosad odigranim utakmicama 1. HRL rukometašice Podravke postigle su 720 pogodaka odnosno u prosijeku gotovo 38 po utakmici. Najučinkovitija je bila Tjaša Stanko s 99 pogodaka, a slijede ju Lamprini Tsakalou s 83 i Korina Karlovčan sa 76. Spomenimo također kako je Podravka Vegeta najmanje pogodaka ove sezone postigla u utakmici 4. kola koju je u Koprivnici odigrala s Dalmatinkom, a rezultat je bio 27:16. S druge strane najviše pogodaka ove sezone rukometašice Podravka Vegete postigle su u 17. kolu u Pločama kod već spomenute Dalmatinke. Rezultat je bio 22:50. Najmanje pogodaka u jednom poluvremenu Podravka Vegeta primila je u 10. kolu kada je u Koprivnici ugostila Lokomotivu. Gošće iz Zagreba u drugoj polovici susreta zabile su tek pet pogodaka.

Ove sezone u 1. HRL priliku da zaigraju dobile i mlađe igračice. Tako su svoje prve minuta na golu Podravka Vegete upisale Ana Crnjak koja je debitirala u Virovitici i Nika Galinec koja je debitirala pred domaćom publikom protiv Spilita. Vanjska igračica Hananh Vuljak debitirala je u Crikvenici protiv Murvice, a dva je pogotka zabila u Koprivnici protiv Umaga.

Nakon odigranih 19 kola 1. HRL za žene Podravka Vegeta je prva s maksimalnih 38 bodova, slijedi je Lokomotiva s 34 i utakmicom manje, a na trećem mjestu je Bjelovar s 32 boda. Na začelju su Dalmatinka s 10, Dugo Selo s devet i Murvica sa šest bodova.

Podravka Vegeta posljednju utakmicu u 1. HRL izgubila je prošle sezone u Zagrebu protiv Lokomotive koja je bila bolja u 11. kolu. Dakle Podravka Vegeta već je 31 utakmicu u nizu bez poraza u 1. HRL. No to nije jedina zanimljivost. Podravka Vegeta u 1. HRL pred domaćom publikom nije upisala poraz već 75 utakmica. Posljednji put na domaćem terenu Podravka Vegeta je poražena u sezoni 2013/2014 i to u 5. kolu od Lokomotive koja je bila bolja s rezultatom 22:25. Lokomotiva je i jedina ekipa s kojom je Podravka u posljednjih šest sezona odigrala neriješenu utakmicu. Bilo je to u 6. kolu sezone 2014/2015, a rezultat je bio 24:24. Posljednji poraz u 1. HRL, a da to nije bilo od Lokomotive, Podravka Vegeta je upisala u 26. kolu sezone 2015/2016, a bolji je na domaćem terenu bio riječki Zamet s rezultatom 26:25.