Na današnjem ždrijebu koji se održao u službenim prostorijama EHF-a u Beču na kojem su ime kluba sudjelovale direktorica Božica Palčić i tajnica RK Podravke Ljerka Vresk izvučeni su parovi za nastavak natjecanja u EHF Kupu. Direktorica Božica Palčić sudjelovala je u izvlačenju. Protivnik Podravka Vegete bit će Herning-Ikast Håndbold, a prva četvrtfinalna utakmica igra se u gostima 2. ili 3. ožujka, a druga u Koprivnici 9. ili 10. ožujka. Točni će datumi biti definirani uskoro. Vrijedi spomenuti kako je EHF Marketing ponovno RK Podravka Vegetu istaknuo kao dobar primjer u organizaciji europskih utakmica. Posebno su naglasili kvalitetu u području promocije, izrade materijala, ali i poštivanja neobaveznih, ali poželjnih formalnosti poput konferencija za medije uoči i nakon utakmica, izjava koje se pravovremeno dostavljaju EHF-u kao i kvalitetnih fotografija koje doprinose još boljoj komunikaciji klubova s EHF-om, ali i EHF-a prema svojim javnostima.

Kako su prošle druge ekipe, ali i kako to izgleda po parovima u četvrtfinalu te kakav je raspored za polufinalne utakmice možete vidjeti na fotografiji 1 i 2.

Parovi u četvrtfinalu

Križanja za polufinalne utakmice

Herning-Ikast Håndbold je ženski rukometni klub sa sjedištem u Ikastu u regiji Središnji Jutland, a koji se u svojoj nacionalnoj prvoj ligi Damehåndboldligaen natječe od 1991. godine. U toj ligi trenutno prvo mjesto drži Odense s 40 bodova dok je Ikast na 5. mjestu s 28. S obzirom da smo u ovoj grupnoj fazi čak dvije utakmice igrali s danskim Nykobingom koji u toj ligi drži 2. mjesto pogledali smo i njihove međusobne oglede u prošloj godini:

11.veljače, 2018.

Nykobing 21

Herning Ikast 21

14.veljače, 2018.

Nykobing 26

Herning Ikast 19

10.ožujak, 2018.

Herning Ikast 24

Nykobing 20

17.rujan, 2018. 

Herning Ikast 15

Nykobing 18

6.studeni, 2018.

Nykobing Falster 30

Herning Ikast 25

Prema utakmicama koje su odigrane unazad godinu dana u danskom prvenstvu možemo vidjeti da je Nykobing na domaćem terenu ostvario dvije pobjede uz jedan remi, a na gostujućem je izgubio jednu utakmicu. S obzirom na ovakav omjer snaga može se reći kako nije nepobjediv no danska liga drži ljestvicu kvalitetnog rukometa visoko i svim se ekipama treba pristupati ozbiljno i s poštovanjem. Herning Ikast u nacionalnoj ligi trenutno drži 5. mjesto, a trener Zlatko Saračević svjestan je koliko je zahtjevan danski protvnik.

Jako težak protivnik i sigurno će biti spektakl. To je ekipa koja zadnje četiri godine igra Ligu prvaka, a zadnje dvije godine Lige prvaka je došla do četvrtfinala i oba puta ispala od Vardara i to na knap. Izuzetno težak protivnik i bez obzira na to, mislim da imamo šansu, ali moramo biti na maksimumu naših mogućnosti ako mislimo to proći – naglasivši kako je u ovom trenutku ekipa okrenuta prvenstvenim utakmicama u ovom tjednu nakon čega slijedi kratak odmor i mini-pripreme uoči četvrtfinala u sklopu kojih će se odigrati još dvije prvenstvene utakmice.

Spomenut ćemo na kraju kako je Ikast itekako u sportskoj povijesti dobro poznat protivnik Podravka Vegete o kojem ćemo uskoro izbaciti više informacija.