Podravka Vegeta u četvrtzavršnici KupaPodravka Lino i Podravka Vegeta sastale su se u utakmici osmine finala Hrvatskog rukometnog kupa.

Podravka Vegeta pobijedila je 48:18 (23:8) i plasirala se u četvrtzavršnicu, koja se igra 30. ožujka (jedna utakmica).

Igračice koje su igrale kup u Podravka Linu nisu mogle nastupiti u prvom sastavu. Kod Podravke Vegete u sastavu nije bilo Svitlane Pasičnik, koja s treninzima po odobrenju liječnika počinje u petak, dok je Sandra Nikčević samo sjedila na klupi, jer je nekoliko dana imala visoku, neugodnu temperaturu od 39 stupnjeva Celzija.

Na utakmici se dobro mogla vidjeti razlika između prva i druge lige: obje ekipe vodeće su u svojim ligama. Mato Matijević ima ekipu u kojima glavnim pojedinkama, visokim igračicama, nedostaje brzina i koordinacija, a općenito je u vanjskoj liniji dosta brzopletosti. Greške se ne mogu ispraviti u pola sezone, to je jasno, ali je isto tako jasno da djevojke iz druge ekipe moraju još puno raditi da bi dosegle višu razinu. Antonija Jukić dosta toga je obranila, Vidak i Monika Beljo dale su po četiri gola.

S obzirom na nedostatak snage za mjerenje s prvoligašicama slabi su i neprecizni bili udarci prema vratima, pa je to bio trening za Jelčić i Žderić, a pred kraj su Hrupčeve cure s klupe opet napunile mrežu suparnika. Dobro je igrala Maja Kožnjak. Uglavnom, dobro je da postoje i takve utakmice.

Puno toga o stanju igračkog kadra u koprivničkom klubu je jasnije, kao što je jasno da postoje kategorije natjecanja i shodno tome kategorije igračica.

UTAKMICA OSMINE ZAVRŠNICE HRVATSKOGA KUPA

PODRAVKA LINO – PODRAVKA VEGETA 18:48 (8:23)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 200. Sutkinje: Iva Vončina i Jelena Vujić (obje Zagreb). Nadzornik HRS-a: Željko Krajc (Zagreb).

PODRAVKA LINO: Jukić (15+0), Horvat (1+-); M. Beljo 4, Peti 2, A. M. Beljo 2, Mikolčić 1, Vidak 4, Gašparić, Valent, Oremović, Gvoić 2, Slivar, Tvorić 1, Bogdanović, Šenvlad 2(1). TRENER: Mato Matijević.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (11+1), Jelčić (9+0); Čović 8, Vukojević 6, Kožnjak 7, Pongrac 3, Petković 4(1), Zebić 4(1), Gaće 1, Milanović Litre 4, Havić 3(1), Tatari 3, Nikčević, Pušić 4. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Podravka Lino 4(1), Podravka Vegeta 3(3).

ISKLJUČENJA: –

IGRAČICA UTAKMICE: Maja Kožnjak (Podravka Vegeta).