Podravka - Zaječar // Foto Ivo Čičin-Mašansker”’Polovična” Podravka Vegeta, bez reprezentativki, u prvoj polufinalnoj utakmici Érdova turnira u Mađarskoj pobijedila je srpske prvakinje Zaječar, krcat poznatim španjolskim i drugim imenima rukometa, i s rezultatom 30:27 (15:15) plasirala se u finale turnira. Suparnik će biti domaći Érd.

Utakmica Podravka Vegeta – Zaječar igrala se u predgrađu Budimpešte u krasnoj (rashlađenoj) gradskoj sportskoj dvorani u Budaörsu, pred malim brojem gledatelja. Zaječar se pravdao da je tek počeo s pripremama, a Neven Hrupec je odgovorio: A mi još nismo ni počeli.

Naime, sve djevojke na gostovanju pružaju nešto lijepo u sportu, a to je da se može tokom utakmice biti u negativi, ali nikad nema predaje ni malodušnosti, uz primjerenu brobenost. Podravka Vegeta naprosto je igrala karakterno. Iskreno, divimo se želji i ostvarenju tih cura i curica.

Podravka - Zaječar // Foto Ivo Čičin-MašanskerUtakmica je bila dobrim dijeklom ravnopravna, s prevagom čas na jednu, čas na drugu stranu. To što nitko nije napravio uvjerljivo prednost treba pripisati mnoštvu lopti bačenih u prazno, izgubljenih u suvišnom zabušavanju na zonu, ali i sjajnim vratarkama: I Pislaru kod Zaječara, a osobito Žderić kod Podravke Vegete bile su fenomenalne, svaka po 16 obrana.

Kod Podravke Vegete brzopletost je osobito došla do izražaja u zadnjim sekundama, kada je vodstvo od 15:13 prosipano i poluvrijeme je završilo 15:15.

U drugom dijelu Zaječar je previše ”pimplao” oko zone, a Podravka je to rješavala jednostavnije: Damnjanović je uzela loptu u ruke i zabijala golove, kao kod izjednačenja 25:25 i vodstva 26:25 u 52. minuti.

Podravka - Zaječar // Foto Ivo Čičin-MašanskerSve znajačnije i zbivalo se u zadnjih desetak minuta. Nakon što je Zebić sa 7 m izjednačila na 26:26 u 53. minuti Vidak je peti puta zabila gol, sutkinje su počele donositi malo čudne odluke, ali Podravkine rukometašice ostale su sjajne, borbene. Onda je Damnjanović 10. put zatresla mrežu za 28:26, Žderić je po drugi puta uhvatila loptu s dvije ruke, a onda je obranila zicer Mangue, Damnjanović sa 7 m postavlja nedostižnih 29:26 minutu prije kraja, Zebić samnjuje na 29:27, a onda Žderić brani i gura u kontru Andreu Čović i to je konačnih 30:27 i kraj.

Finalna utakmica igra se u četvrtak s početkom u 19,30 sati. Podravka Vegeta sastaje se s domaćimom Érdom, koji je pobijedio Vardara 32:19 (15:7).

POLUFINALNA UTAKMICA 5. ERIMA MEĐUNARODNOG TURNIRA

PODRAVKA VEGETA – ZAJEČAR 30:27 (15:15)

BUDAÖRS – Gradskai sportski centar. Gledatelja: 150. Sutkinje: Marija Ilijeva i Silvana Kardeska (Makedonija).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (15+1), Krmpotić; A. Čović 4, Maljak, Ž. Čović 2, Pongrac 3, S. Šenvald, A. Oremović, L. Kalaus, D. Kalaus, Damnjanović 11(2), Dragišić, Vidak 5, Bulath 5. TRENER: Neven Hrupec.

ZAJEČAR: Pislaru (17+0), Dragoljubović; Matić 3(1), Fernandez, Peraica 2, Alonso 1, Sopronyi 3, Vučković 2, Mangue 3, Rajović 2, Nišavić 3, Georgijev 1, Zebić 7(3). TRENER: Saša Bošković.

SEDMERCI: Podravla Vegeta 2(2), Zaječar 6(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 minute (A. Čović), Zaječar 2 minute (Georgijeva).

IGRAČICA UTAKMICE: Marta Žderić (Podravka Podravka).