Ispred hotela u Ljubljani // Foto Ivo Čičin-MašanskerDanas (u petak) Podravka Vegeta igra prvu utakmicu na 12. memorijalu Vinka Kandije u Krimovoj dvorani na Galjevici. Suparnik će biti ni više ni manje nego prvak Europe, Budućnost iz Podgorice. Međutim, na koprivničku ekipu navalile su bolesti, pa je u Koprivnici jutros ostalo sedam igračica.

Dora Krsnik i Iva Papac su ozlijeđene, a viroze s temperaturom udaljile su s terena Mirjanu Milenković, Anu Nikšić, Marijetu Vidak, Ivanu Dragišić i Ivonu Mrđen.

Kako su u Ljubljani dvije golmanice i sedam igračica (dakle samo jedna za izmjenu u polju), trener Goran Mrđen bio je prisiljen ”ukrasti” tri igračice iz Podravke Lino, koji je doputovao zajedno s prvotimkama, jer u subotu igra susret s drugim sastavom Krim Mercatora.

Tako će večeraas dres prve ekipe nositi Tena Petika, Magdalena Horvat i Lara Pavlović.

Treba reći da otkazivanje tunira nije bilo u opciji, jer ne bi bilo fer prema domaćinu, Krim Mercatoru. Zbog toga se od Podravke Vegete može očekivati samo borbenost i parola ”nema predaje”, jer će nastupiti sasvim nova i neuigrana ekipa.

Kako viroza koja je napala igračice nije duga vijeka, to će za subotu i prvenstvenu utakmicu sa Sesvetama Agroproteinkom vjerojatno sve biti spremne.

Na slici: Podravka Vegeta i Podravka Lino ispred hotela Four Points by Sheraton u Ljubljani, za vrijeme snimanja za hotelski Instagram.