Konidicijski trener Bojan Golub i trener Neven Hrupec nakon dolaska u LjubljanuPodravka Vegeta u subotu u 17,30 sati u Ljubljani u Areni Stožice igra utakmicu 5. kola B grupe Lige prvakinja s domaćinom Krim Mercatorom. Utakmicu sude poljske sutkinje Joanna Brehmer i Agnieszka Skowronek. Delegat je Vlado Pendić (Srbija). Izravno ovu utakmicu prenosi samo Slovenija 2. HTV će snimku emitirati u nedjelju oko jedan sat iza ponoći. Prednost ima muška reprezentacija na turniru u Srbiji. U Ljubljani je zadnja mogućnost da Podravka Vegeta uhvati kakav-takav priključak za eventulani ostanak u Europi. Pobjeda bi otvorila više mogućnosti.

Pa pozabavimo se time. Tablica prije 5. kola u kojem igraju i Larvik – Viborg, izgleda ovako:

1. Larvik

4

3

0

1

120

:

99

6

2. RK Krim Mercator

4

2

1

1

102

:

107

5

3. Viborg HK

4

1

2

1

114

:

114

4

4. HC Podravka Vegeta

4

0

1

3

96

:

112

1

Pobjede Larvika i Podravke Vegete ne bi promijenile tablicu, ali bi Larviku bilo osigurano 1. mjesto i 8 bodova, Krim bi ostao na 5, Viborg na 4, a Podravka Vegeta imala bi 3 boda. Tada bi u zadnjem kolu Podravkina pobjeda na Viborgom u Koprivnici i Larvikova nad Krim Mercatorom čak donijela Podravki Vegeti prolaz u četvrtfinale. Uz gornje uvjete pobjeda u Ljubljani trebala bi biti barem s dva razlike. Može i s jedan razlike, ali s pobjedom od 25:24 i većom (više golova u gostima, u Koprivnici je bilo 23:24 za Krim). Pa i bod iz Ljubljane, uz poraz Viborga s Larvikom i u Koprivnici donio bi Podravki Vegeti Kup kupova (isto broj bodova, ali bolji omjer s Viborgom).

Trener Neven Hrupec sve to zna i kaže da se Podravka Vegeta pripremila dobro, kao i za svaku utakmicu Lige prvakinja. Nada se da će pružiti dobru igru i da će uzeti minimalno bod, ili oba.

To bi nas ostavili u igri za Europu – misli Neven Hrupec jednako kao i naša računica.

Za to je potrebno nekoliko elemenata.

– Koncentracija mora biti na visini cijelu utakmicu, a sve igračice moraju dati obol dobrom, kvalitetnom igrom i u obrani i u napadu. Moramo biti strpljivi, ali sigurno je da s Krimom možemo trčati više nego s Larvikom i Viborgom, jer one su nešto drugo.

Hrupec misli da s Krimom treba iskoristiti Podravkine prednosti, zaustaviti Penezić i pokušati da se Grubišić ne razbrani. Krucijalno je pitanje je li trenerska ekipa uspjela ”podići” Lidiju Horvat. Nije tajna da njeni golovi naprostor nedostaju za bolji plasman, pa i prolaz u daljnja natjecanja.

– To ponjaprije zavisi od nje, o tome je li je spremna izaći iz krize u koju je zapala. Na treninzima radi dobro, ali očito je pod velikim pristiskom, dosadašnje utakmice su je poljuljale. Ipak vjerujem da ne može tako biti cijelo vrijeme – kaže Hrupec i nada se da bi Lidijin povratak mogao biti u subotu u susretu s Krimom.

Miranda Tatari još uvijek vjeruje u ekipu:

– Mi ne igramo loše. Igramo dobro, s obzirom na ekipu koja nema nikakvih zvijezda ni zvučnih imena. Kolektiv je kod nas najvažniji, dobro funkcioniramo i dobro igramo, ali opet je to ništa kad na kontu nemamo dovoljno bodova. Ta dobra igra nam može biti samo kao neka utjeha. U subotu se nije poklopilo, Krim nije uspio pobijediti Viborga u Danskoj, stoga sad Podravka ne smije izgubiti od Krima. Mi smo nažalost uletjele u najgoru skupinu, sa sadašnjim europskim prvakom, bivšim europskim prvakom i Krimom, koji je isto tako godinama u europskom vrhu. Od početka smo znali gdje smo i što nas čeka, mislim da smo se dobro pripremile za svaku utakmicu. Nedostajale su nam neke nijanse, ali mislim da nam prije svega nedostaju još jedna do dvije vanjske igračice, koje mogu zamijeniti bilo koga iz prve sedmorke. Teško je igrati sa šest igračica i obranu i napad, i sasvim je normalno da se dogodi pad.

Tumači i psihičko raspoloženje:

– Nismo klonule duhom zato što smo u svim utakmicama, osim onih devet minuta u Larviku, jako dobro parirale. Poraz od Krima bio je s jednim golom razlike, u Danskoj smo Viborgu uzele bod, sad smo doma od Larvika izgubile s tri razlike. Ne mogu reći da mi loše igramo ili da smo razočarane, nego nam nažalost fali to nešto malo. A to je taj učinak s desne vanjske pozicije. Takav je splet okolnosti, no, mi nismo odustali ni od Lidije ni od Petke, nismo ih prekrižili. Još su dvije utakmice, stvarno se nadamo da će možda proraditi i sve nas ugodno iznenaditi.