Logo turniraU Metkoviću i Pločama od 26. do 28. kolovoza Podravka Vegeta sudjeluje na međunarodnom 10-om rukometnom spomen turniru Metković 2011., koji je okupio jako društvo, čak tri sudionika Lige prvakinja (Krim, Budućnost i Podravka Vegeta), tri su kandidati u prednatjecanjima LP (Metalurg, Zaječar, DVSC Debrecen), dok Katarina Mostar sudjeluje u Kupu kupova. Dalmatinka je domaćin. Objašnjenje zašto je to spomen-turnir: igra se, naime, u spomen na preminule članove rukometnih klubova Mehanika (muški) i Napredak (ženski), koji su kasnije ponijeli ime Metkovića, kao i u spomen igračica i stručnog stožera RK Dalmatinka.

Nikako ne treba preskočiti činjenicu koliko taj kraj cijeni i voli svoje rukometašice. Uvjerila se to Podravka Vegeta na prvenstvenom gostovanju u Pločama, kada su bivše rukometašice Dalmatinke, reprezentativne golmanice Ivana Jelčić i Marta Žderić dobile ovacije i darove, da je Metkovka Ivana Petković glavni promotor turnira na službenim web stranicama, a da su na prvenstvenu utakmicu, recimo, došla djeca iz Makarske navijati za svoju Anitu Gaće.

Organizator turnira, Rukometni savez Dubrovačko-neretvanske županije, primio je i pismo predsjednika države Ive Josipovića, koji je izrazio svoju službenu potporu turniru. Ne treba ni govoriti da će se tokom tri dana u Metković i Ploče sjatiti dosta rukometnog svijeta.

Određene su i grupe natjecanja. Podravka Vegeta igrat će u Pločama. U A grupi u Metkoviću ”sudarit” će se ljubljanski Krim, podgorička Budućnost, Metalurg iz Skoplja i Katarina iz Mostara. Sustav je svaki sa svakim.

U B grupi u Pločama Podravka Vegeta bi trebala biti favorit, ali tu je pojačani prvak Srbije Zaječar, zatim opasni DVSC Forum Debrecen, s kojim su se Koprivničanke sastale ovog vikenda u Mađarskoj te poletni domaćin, Dalmatinka iz Ploča. U nastavku turnira igraju 1A-2B, 1B-2A itd. Pobjednici igraju finalnu utakmicu, ostali za 3. i 5. mjesto.

No, prije toga, podsjetimo, u četvrtak igračice Podravke Vegete i stručni štab spustit će se Mrežnicom na mali rafting, a u subotu dolazi ruska Zvezda Zvenigorod, koja se nalazi na pripremama u Sloveniji s našim trenerima Zovkom, Matijevićem i Šolom i rukometašicom Pasičnik. Priprema se za Kup kupova.