Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza u utorak, 26. travnja u 12:00 sati održan je ždrijeb polufinala Kupa Hrvatske za rukometašice i rukometaše. Ždrijebom je rukovodio Ante Ančić i voditelj natjecanja HRS – a Bojan Filipović mogao se pratiti uživo putem Live streama HRS-a.

Kao što je poznato, u poluzavršnicu Kupa Hrvatske za rukometašice plasirale su se ekipe RK Podravka Vegete, RK Lokomotive Zagreb, ŽRK Zrinski i ŽRK Bjelovar.

Kod rukometaša pak, u polufinale Kupa Hrvatske su prošli RK PPD Zagreb, MRK Sesvete i RK Poreč, dok će četvrti sudionik biti naknadno poznat, odnosno pobjednik susreta koji će igrati Nexe i Bjelovar, 10. svibnja 2022. godine.

Završnica Kupa Hrvatske za obje kategorije ove godine igrat će se u Poreču od 12. — 15. svibnja.

Odmah prva kuglica otkrila je Rukometni klub Podravku Vegetu koja će se u susretu polufinala susresti s Lokomotivom iz Zagreba. Nakon toga preostala dva kluba bili su RK Bjelovar i ŽRK Zrinski, drugi par koji će pokušati izboriti ovogodišnje finale. Podsjetimo i ove godine na Final Fouru za žene našli su se isti klubovi kao i u prošloj sezoni kada je Kup odnijela zagrebačka Lokomotiva, a sada Podravka ima šansu nakon prvenstvene pobjede u Zagrebu, nastaviti pozitivan niz i vratiti KUP trofej u Koprivnicu. U muškoj konkurenciji polufinale igra Rukometni klub Poreč sa zagrebačkim PPD-om dok će četvrti par biti poznat nakon odigravanja utakmice Nexea i Bjelovar, pobjednik ovog susreta će se u polufinalu susresti sa Sesvetama.