Prvi gol na utakmici, Damnjanović // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrPodravka Vegeta u 18. kolu 1. HRL za žene rutinski je odigrala utakmicu s domaćinom Samoborom: pobjeda 21:35 (10:17). Za Podravku Vegetu već drugu utakmicu nije nastupila Vesna Milanović Litre.

U prvim ivzještajima potkradale su se greške, koje su kasnije ispravljene, pa se ispričavamo ako je bilo nerzumljivih rečenica. Neke su i dodavane kasnijim saznanjima o određenim neugodnostima zbog navijanja.

Vesna Milanović Litre ozlijeđena je na prvoj prijateljskoj utakmici s Hypom, za vrijeme druge samo je vježbala sa strane na spravi jačajući noge, a nakon toga utvrđen je lom prsta na ruci. Njen izostanak popunila je Nikolina Tvorić. U igru nije ulazla Nikica Pušić-Koroljević.

Napad Samobora // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hSamobor je bodrila i organizirana grupa od 30-ak navijača odjevena u plave i žute majice, Fanatici Samobor. S bubnjevima. ”Vi ste naša ljubav, mi smo vaša snaga”, jedan je od transparenata grupe. Lijepo. S tim da su suci bili ”Cigani”, a neka skandiranja nisu bila za dječje uši. Buka je bila konstantna, ali  čulo se i ”Ubi, ubi—”. Domaćini su se ispričali…

A kad smo već kod isprika, i Hypo se ispričao zbog postupka svog tenera.

U poluvremenu nastupila je plesna grupa djevojčica. Gledatelji s izvučenim brojevima ulaznica osvojili su razne nagrade sponzora. Od ostalih stvari koje su se dogodila na putu, treba spomenuti blokadu proizvođača mlijeka kod benzinske crpke u Bojnikovcu. Naredan je niz traktora, ali Podravkin bus dočekalo je zeleno svjetlo, pa nije bilo čekanja. Uostalom, ta blokada izgledala je vrlo kulturno, s uredno poredanim traktorima.

Od početka se znalo tko će biti gazda u Samoboru. Podravka Vegeta je povela sa tri gola Sanje Damnjanović i tako se nastavilo. Samobor je dosta nemoćno pokušavao, pa je to bilo obigravanje oko čvrste i znatno fizički jače Podravkine obrane. Ruke sudaca često u zraku, uz ponešto previda koraka i prijestupa iz kojih je pao pokoji gol u mrežu Marte Žderić, koja je u 1. poluvremenu branila vrlo dobro. U napadu Sanja Damnjanović je igrala s nevjerojatnom lakoćom.

Traktori u Bojnikovcu // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hU 2. poluvremenu prednost Podravke je ostala. Samobor se silno trudio i treba mu odati priznanje na borbenost, ali Podravka je odigrala koliko je trebalao i pobijedila 21:35 (10:17).

UTAKMICA 18. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

SAMOBOR – PODRAVKA VEGETA 21:35 (10:17)

SAMOBOR – Sportska dvorana Osnovne škole Bogumil Toni. Gledatelja: 400. Suci: Dalibor Dragočajac (Novska) i Ivica Kostecki (Lipovljani). Nadzornik HRS-a: Damir Sarajlić (Velika Gorica).

SAMOBOR: Kuhar (0+0), Radovanić (6+1); Golubić 2, Balaško 6(1), Matijaščić, Štrkalj 3(2), Plazina, Mandić 1, Tomić, Šinbold, Husak 1, Kozlovec, Dumić, Lovrić 2, Bazzeo 1, Bošnjak 5. TRENERICA: Dubravka Tunjić.

PODRAVKA VEGETA: Žderić(8+1), Jelčić (4+0), Kapitanović (0+1); Čović 3, Kožnjak 2, Pongrac 5, Šenvlad, Petković 3, Tvorić, Gaće 4, Damnjanović 10(2), Dragišić 1, Havić, Tatari 4, Horvat 3, Pušić-Koroljević. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Samobor 6(3), Podravla Vegeta 3(2).

ISKLJUČENJA: Samobor 2 minute (Mandić), Podravka Vegeta 4 minute (Čović, Havić)..

IGRAČICA UTAKMICE: Sanja Damnjanović (Podravka Vegeta