Rukometašice Podravka Vegete će u pretposljednjem europskom ogledu snage odmjeriti s crnogorskom Budućnosti. Utakmica je to 14. kola DELO Lige prvakinja, koja će za Budućnost biti posljednja dok za Podravka Vegetu preostaje odigravanje utakmice s rumunjskom Valceom, također na gostujućem terenu.

Za Podravka Vegetu ova je utakmica značajna no ne može donijeti nikakve promjene po pitanju prolaska u daljnju fazu natjecanja, dok će Budućnost koja je trenutno na petom mjestu u svojoj grupi bez obzira na rezultat izboriti plasman u osminu finala Lige prvakinja.

Podravka Vegeta je na samom startu europske sezone ostvarila pobjedu protiv Budućnosti na domaćem terenu, 29:26, a moglo bi se reći kako je sada koprivnička ekipa u sličnoj situaciji u kakvoj je crnogorska ekipa bila na startu sezone, samo ovoga puta probleme u redovima ne radi korona već razne sportske ozljede, što je za klupske stranice potvrdio trener Zlatko Saračević.

Ivan Brkić

”Bit će teško, u ovoj situaciju u kojoj mi jesmo, moramo odigrati utakmicu maksimalno, na nivou na kojem možemo. Imamo jaku puno problema sa zdravstvenim stanjem u ekipi. Trenutno Carlos još uvijek ne trenira punim intenzitetom, Dejana Milosavljević je upitna, Aneja Beganović ima problema s tetivom, a Lea Franušić s leđima. Idemo tamo i pokušati napraviti najbolje što možemo”, zaključio je trener Zlatko Saračević.

Ivan Brkić

Ovaj je ogled uvijek poseban izazov za lijevo krilo Podravka Vegete, Dijanu Mugošu.

‘Uvijek kad igramo protiv Budućnosti to je jedna posebna utakmica za mene i nešto posebno za mene. Normalno da ću igrati s posebnim žarom u sebi, ali u svakoj utakmici dajem maksimum tako će biti i u ovoj koja nas očekuje u subotu”, rekla je Dijana Mugoša, dodavši kako očekuje jaku utakmicu i puno drugačiju od prve koja se igrala u Koprivnici.

”To je druga Budućnost od one s kojom smo igrali na samom početku Lige prvakinja. Iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje, prejaka ekipa koja u cilju najčešće ima Final Four. Neće biti lako, imaju odlične igrače i energiju tako da nas očekuje jedan jako težak meč”, zaključila je Mugoša.

Utakmica je na rasporedu u subotu 13. veljače s početkom u 18 sati u Bemax Areni. Prijenos će biti na 2. programu Arena Sport televizije. Suci u utakmici bit će Georgi Doychinov I Yulian Goretsov iz Bugarske, a delegat EHF-a Predrag Pavičević.

Ekipa prema Podgorici kreće već 11. veljače, a na tom putu u dva smjera očekuju ih čak tri utakmice 1. HRL za žene.

RASPORED:

  1. KOLO 11.2. Split 2010-Podravka Vegeta 18.30 sati
  2. KOLO 14.2. Dalmatinka- Podravka Vegeta 18.00 sati
  3. 8.KOLO 15.2. Podravka Vegeta-Sinj 17.00 sati