Trener Hrupec, mlade cure i pomoćnici // Snimio Mirko Lukavski, Glas PodravineKombinirana i borbena Podravka Vegeta igra u pet dana i treću međunarodnu prijateljsku i pripremnu utakmicu. Nakon dvije utakmice s Vardarom u goste dolazi ruska Zvezda iz Zvenigoroda s trenerima Zdravkom Zovkom, Matom Matijevićem i Vladom Šolom. I Zvezda se, kao i Vardar, nalazi na pripremama u Martinu na Muri, a dosad je odigrala dvije utakmice u Murskom Središću, s Vardaom i Lokomotivom.

Zvezda, trećeplasirana ekipa ruskog prvenstva, priprema se za Wild Card turnir u Parizu, gdje će u turniru s Issy Paris Handballom i Leipzigom od 21. do 23. rujna nastojati rvim mjestom izboriti izravni plasman u Ligu prvakinja u D grupu s Budućnosti, njemačkim Thüringerom i jednim od kvalifikanata (Viborg, Bera Bera, Gdynia, LC Brühl).

U pripremnoj utakmici s Vardarom Zvezda je pobijedila 27:20 (15:9), a sa zagrebačkom Lokomotivom (za koju je potpisala Svitlana Pasičnik) odigrala je 36:25 (14:14). Lokomotiva od 8. rujna sudjeluje, kao i Podravka Vegeta, u natjecanju Regionalne lige i priprema se za nastup u Kupu kupova u 2. kolu 13. i 20. listopada, a ako prođe suparni je mađarski Vác 10. i 17. studenoga.

Zvezda nastupa s ovim igračicama: Kalinjina, Jakupova, Lagina, Dmitrijeva, Gutkova, Navickaja, Černova, Lobač, Szabo, Koroljeva, Nikolić, Havronjina, Uskova, Kuznjecova, Nikitina, Aleksejeva. Iz Zvezde na Olimpijskim igrama nastupala je samo lijeva vanjska Ljudmila Postnova, koja, kao i naše reprezentativke, ima odmor.

Utakmica Podravka Vegeta – Zvezda igra se u subotu 18. kolovoza u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici s početkom u 19 sati.

Ulaz je besplatan.