Pobjeda! // Foto Robert ŠoštarićPodravka Vegeta, sastav koji trenutno igra u Ligi prvakinja, potvrdio je da Podravka stalni stanovnik Lige prvakinja, nipošto prolaznik i nipošto u kategoriji otpisanih. Odigravši najbolju utakmicu ove sezone, pobijedila je španjolskog prvaka Balonmano Bera Bera s visokih 29:18 (14:7) i tako se približila cilju, osvjanju 3. mjesta u skupini, što znači prezimljavanje u Europi i nastavak u Kupu kupova . Ekipa je igrala borbeno, bez ostataka, svaka igračica bila je ”unutra”. Treneri Goran Mrđen i Filip Turk mogu biti zadovoljni. Uvjerili su se u sjajnu potporu brojne koprivničke publike, one kojoj je rukomet na srcu i koje vole i slave pobjede. To rukometašice ne trebaju nikad zaboraviti: bez selekcije, publika je u cijeloj dvorani i svi podjednako zaslužuju da im se pokloni do zemlje! Hvala koprivničkoj brojnoj publici.

Od početka je bilo vidljivo da se Bera Bera ne može nositi sa snagom, znanjem i fizičkim predispozicijama s koprivničkim rukometašicama. Sjajna obrana zadržavala je njihovo obletavanje oko zone i prisiljavala ih na greške, koje su osobito bile vidljive u početku susreta u bezglavom gubljenju lopte. Ta čvrsta obrana omogućila je nešto ove sezone neviđeno: sijevale su kontre, uh koliko ih je bilo!
Ne bismo htjeli umanjiiti doprinos bilo koje igračice, ali Mirjana Milenković na golu s 19+1 obranom bila je središnja osoba utakmice. Njeno iskustvo pomoglo joj je da dobrim postavljanjem obrani i lopte za koje izgledalo da su slučajno pogodile nogu ili tijelo. Zabivši u prvom poluvremenu 4(1) gola Jelena Živković bila je prvi strijelac tog dijela susreta, ali onda joj se ”otvorilo”. U 2. poluvremenu dala je još pet i postala prvi strijelac utakmice. Čović (5 golova) i Nemaškalo (3) dobro su koristile kontre i crtu, a požrtvovan i iskusna Vesna Milanović Litre na ”osovini” Milenković-Gavranić (2) – Litre (4), okomica je na kojoj cvjetaju i krila i igračice lijevo i desno. Kad smo već kod ”cvjetanja” onda je ubrano i dosta semderaca. Nakon tradicionalno prvog promašenog, najprije Žviković (1), a onda Trifunović 3) pokazale su Mrđenu gdje je adresa za pucačice penala.
Jelena Živković, junakinja vanjske linije // Foto Robert ŠoštarićKod Bera Bere, ekipe s nedovoljno snage, i nemoćne pred fizički jačim igračicama, Pinedo je još uvijek zakon. Zabila je 8(6), ostale tek poneki gol iz nepažnje domaćih i malih bjegova, tj. kontri.
I tako je u jesenskoj berbi Podravka Vegeta ubrala Bera Beru, kako je to duhovito primijetio reporter Hrvatskog radija Marko Šivak. Iduće subote ”berba” (ne zna se tko će se osladiti) je u Skoplju: u 3. kolu igraju Vardar SCBT i Podravka Vegeta, a Vardar je u petak navečer u drugoj utakmici D grupe odigrao s Larvikom neriješeno 27:27 (12:15). Vardar je jak, ali, vidjeli smo, ni Podravka nije za odbaciti.

2. KOLO D GRUPE LIGE PRVAKINJA
PODRAVKA VEGETA – BERA BERA 29:18 (14:7)
KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 2000. Sutkinje: Irina Tkačuk i Tetjana Rakitina. Delegat EHF-a: Svetlana Obučina (Srbija).
PODRAVKA VEGETA: Jukić (-+0), Kapitanović (0+0), Milenković (19+1); Čović 5, Gavranić 2, Pongrac, Šenvald, Havić 1, Živković 9(1), Vukojević, Nemaškalo 3, Milanović Litre 4, Dragišić 1, Vidak, Trifunović 4(3), Poljak. TRENER: Goran Mrđen.
BERA BERA: Temprano (8+1), Acuna; Arrojeria, Arizaga, Menendez 3, Dunaj 1, Elorza 1, Etxeberria, Pinedo 8(2), Ziarsolo 4(2), Cardoso 1, Martinez, Nunez, Ederra. TRENER: Imanol Alvarez.
SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(4), Bera Bera 5(4).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Havić, Trifunović), Bera Bera 4 minute (Nunez, Elorza).
IGRAČICA UTAKMICE: Mirjana Milenković (Podravka Vegeta)

Hvala publici // Foto // Robert Šoštarić