Rukometašice Podravka Vegete su danas na domaćem terenu u dvorani Josipa Samaržije Bepa odigrale uzvratnu prijateljsku utakmicu s Kokom iz Varaždina. Upisale su pobjedu 27:21 uz rezultat poluvremena 12:12.

Odabranice Zorana Jeftića danas su u prvom poluvremenu bile na razini zadatka dok u redovima Podravka Vegete nije sve išlo standardnim tijekom. Dosta izgubljenih i potrošenih lopti na strani domaće ekipe rezultiralo je najprije minimalnim vodstvom za Koku s jednim, a potom u 24. minuti i s dva pogotka razlike. Vraćala je to Podravka Vegeta ponovno u svoju korist no nisu se Koprivničanke uspjele odvojiti u prvom dijelu te su ekipe na odmor otišle s rezultatom 12:12.

U drugom poluvremenu podiže to Podravka Vegeta na 14:12 u prve dvije minute, ali današnji dan nikako nije išao u smjeru u kojem je trebao pa se tako u petoj minuti drugog dijela ozlijedila i Ana Turk koja danas nije imala zamjenu na desnom krilu. Zadravec se naime oporavlja nakon krivog doskoka na zagrijavanju uoči Memorijalnog turnira pa je na poziciju desnog krila uskočila Dijana Mugoša. U 9. minuti drugog dijela je 17:14 za Podravku nakon serije 3-0 u režiji Mugoše i Milosavljević. Sedam minuta prije kraja koprivnička ekipa odlazi na +4 za rezultat 24:20. Do kraja povećavaju tu prednost odabranice Nevena Hrupeca na 27:21. Sutra je na rasporedu još jedna prijateljska utakmica i to protiv Bjelovara ponovno u 17.30 sati na domaćem terenu, a sigurno je kako će ekipa dati sve od sebe da pogreške iz današnje utakmice ispravi već sutra u isto vrijeme.

Danas je najefikasnija u redovima Podravka Vegete bila Milosavljević s devet pogodaka. Po tri su zabile Kalaus i Karlovčan.

SD Josip Samaržija Bepo. Gledatelji:-

Podravka Vegeta 27(12)

ŽRK Koka 21(12)

Podravka Vegeta: Tucaković, Dumanska; Turk 2, Kalaus 3, Karlovčan 3, Popović, Milošević, Milosavljević 9, Mugoša 2, Franušić 1, Buljan, Šenvald, Ilyna 2, Milić 2, Stelmakh 2, Bazaliu 1. Trener:Neven Hrupec

ŽRK Koka: Bencek, Jalušić 3, Filipović, Kuzminski 2, Rogina, Bešenić, Domjan 3, Šopar, Vrabelj, Perić, Strahija, Ljubić, Dežić 9, Car 4, Hren, Košćak. Trener: Zoran Jeftić

Foto: Ivan Brkić