Od iduće sezone u novom sastavu: slika iz RijekeUpravni odbor Rukometnog kluba Podravka na svojoj 11. sjednici, održanoj u ponedjeljak 6. lipnja, raspravljao je o daljnjem financijskom sređivanju kluba i o sastavu prve ekipe, odnosno RK Podravke Vegete, i stručnog stožera za iduću sezonu. Za normalno poslovanje kluba u idućoj sezoni morat će se pronaći dodatni novac, jer novac od samo jednog sponzora nije dovoljan, tim više što je sponzorstvo smanjeno. 

U tom smislu uštede su u sređivanju igračkog i trenerskog kadra, ali se traže i novi sponzori u gradu, županiji i šire u Hrvatskoj.

Sastav Podravke Vegete za iduću sezonu

U iduću sezonu RK Podravke Vegeta ulazi s ovim igračicama: Ivana Jelčić, Marta Žderić, Ivana Kapitanović, Andrea Čović, Maja Kožnjak, Iva Pongrac, Ivana Petković,  Ivana Dragišić, Marijeta Vidak, Anita Gaće, Vesna Milanović Litre, Lidija Horvat, Dina Havić, Miranda Tatari, Sanja Damnjanović i Nikica Pušić. U statusu stipendistica ostaju Monika Beljo, Ines Gvoić i Matea Mikolčić.

Iz Podravke u druge klubove odlaze Maja Zebić (Itxako), Svitlana Pasičnik (Zvezda) i Sandra Ničkević (Alcoa), a nije produžen ugovor s pet igračica koje su u statusu stipendistica, pa će Lea Vukojević, Antonija Jukić i Ana Marija Peti u Zelinu, Anita Poljak ostaje u Lokomotivi, a odlazi i Ana Marija Beljo.

Na domaćim utakmicama, bez pomoćnog trenera

Trener Mato Matijević odlazi u Zvezdu iz Zvenigoroda kraj Moskve, gdje će biti pomoćni trener.

U stručnom dijelu prof. Neven Hrupec ostaje prvi trener Podravke Vegete, s obavezom pojačanog individualnog rada s igračicama, osobito s golmanicama, za što su osigurani dodatni prijepodnevni termini. Potvrdit će se status prof. Bojana Goluba, koji će i službeno postati član stručnog stožera kao trener za fizičke pripreme. Dosadašnji pomoćnik prvog trenera prof. Goran Rihtarić preuzet će organizaciju škole rukometa i brinuti o najmlađim kategorijama rukometašica (dvije grupe), gdje će trenerica ostati Đurđica Zečević (jedna grupa). Goran Rihtarić bit će pomoćnik Nevenu Hrupecu samo na utakmicama Lige prvakinja, na ostalim utakmicama neće imati tu obavezu, pa će na klupi biti trener, potom fiozioterapeut Bojan Savić i tehniko, odnosno predstavnik kluba, Krunoslav Tkalec. Moguće je da će prema potrebi na klupu sjesti i Bojan Golub.

Trener Podravke Lino postaje Branko Krajačić, dosadašnji trener Podravke 3, a Snježana Petika, dosadašnja trenerica Podravke 4, preuzima vođenje Podravke 3.

Prije odlaska na godišnje odmore predsjednik Upravnog odbora kluba Krunoslav Bešvir sazvat će još jednu sjednicu, na kojoj će se utvrditi način daljnjeg financijskog stabiliziranja kluba.