Rukometašice Podravka Vegete su danas u 18. kolu 1. HRL za žene u SD Gimnazije Fran Galović ugostile, ŽRK Zrinski iz Čakovca i upisale još jednu uvjerljivu pobjedu rezultatom 40:26, poluvrijeme 25:15.

U početnoj sedmorki danas Džono, Milosavljević i Lamprini na sredini te Karlovčan i Zadravec na krilima i Tucaković na vratima. Zadravec otvara utakmicu brzim pogotkom, a slijede ju Franušić i Milosavljević i prije isteka druge minute Podravka ima 3:0. Dosta su griješile gošće u prvim minutama, a domaća ekipa čvrsta je u obrani pa je razlika samo rasla. Lobom za Zrinski pogađa Vukojević u 4. minuti za 5:1 i prekida tišinu na strani gošći. Trideset sekundi kasnije Podravka Vegeta je na 7:1, a trener gostujuće ekipe Goran Mrđen zove minutu odmora.

Nisu tu puno uspjele promijeniti Čakovčanke koje su i u nastavku imale problema u napadu. Zadravec i Karlovčan u prvom dijelu imaju najviše posla, živo je bilo na krilima, koja realiziraju iz kontri i u 6. minuti je 10:1, a raspoložene su i Franušić te Tsakalou koja se vratila na teren nakon poduže pauze zbog ozljede.

Nakon samo osam minuta Podravka Vegeta je na 12:2 i visokih +10. Zarotirao je trener Pranjić igračice sredinom poluvremena pa su ušle, Buljan, Beganović, Mrđen i Jandrašić, a gol razlika nastavila se povećavati pa je 4 minute prije kraja na semaforu 23:11. Podravka Vegeta na odmor odlazi s 10 golova prednosti i rezultatom 25:15. U prvom poluvremenu za Podravka Vegetu je 9 obrana upisala Tucaković, a najviše pogodaka je sa stopostotnim učinkom zabila Korina Karlovčan.

U drugom poluvremenu i dalje sigurne igračice Podravka Vegete, do sredine poluvremena rezultat je 32:19. U 47. minuti ulazi Tena Megerle, a debitantica u 1.HRL za žene koja inače nastupa za drugu ekipu, svoj prvi pogodak upisuje pet minuta kasnije. U drugom dijelu ponovno dosta posla imaju krila Škarić i Zrnić. Vrijedi spomenuti kako su u drugom dijelu izrotirane i preostale igračice iz sastava i posebno pohvaliti Tenu Megerle koja je zabila čak četiri pogotka u svojoj prvoj utakmici u dresu Podravka Vegete. Naše cure su slavile na domaćem terenu svoju 15. uvjerljivu pobjedu u hrvatskom prvenstvu 40:26 .

DVORANA:SD Gimnazija Fran Galović. NAVIJAČI: nema SUCI: Borna Božiković i Marko Đurinović (Zagreb). DELEGAT HRS-a: Zlatko Ladić (Sračinec)

PODRAVKA VEGETA: Tucaković(9), Ećimović (7); Zadravec 4 , Turk 3, Beganović 4,  Karlovčan 6, Jandrašić, Džono 1, Milosavljević 1, Mrđen 1, Franušić 6, Buljan 2, Škarić 2, Zrnić 3, Megerle 4, Tsakalou 3 . Trener: Antonio Pranjić.

ZRINSKI: Kozjak (13), Bedić, Balent 2, Gudelj 6, Radek, Borković 4, Balić 1, Resman, Bartolić 1, Blagus, Vukojević 4, Potočnjak, Vuljak 5, Zanjko, Laptoš, Šestak 3. Trener: Goran Mrđen.

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8min (Beganović, Jandrašić, Mrđen 2+2) Zrinski 2min(Gudelj)

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3/3 Zrinski 2/4

Foto: Ivan Brkić