RK Podravka Vegeta i RK Dalmatinka danas su u pločama odigrale utakmicu 17. kola 1. HRL za žene. Utakmica se igrala  Domu športova u Pločama, a pravdu su na utakmici dijelili Josip Gagula i Mrko Zorko dok je nadzornik suđenja bio Dražen Bajt. Igralo se pred nešto više od 300 gledatelja dok je utakmica završila s rezultatom 22:50. Na poluvremenu je rezultat bio 11:26.

Utakmica u Pločama odigrala se bez većih iznenađenja. Gošće iz Koprivnice iz prve su minute pokazale kolika je razlika u kvaliteti. Iako se prvih dvije minuta do rezultata 2:2 igra gol za gol, nakon toga Podravka počinje graditi rezultatski odmak. U desetoj minuti naše rukometašice rade seriju od šest pogodaka, a nakon pet minuta rade seriju od pet pogodaka. Time Podravka odlazi na ugodnu rezultatsku razliku. U 12 minuti ima plus 10, a do kraja poluvremena razliku povećava na 15 pogodaka te se na odmor odlazi s rezultatom 11:26. U prvom poluvremenu Jovana Risović obranila je dva sedmerca, a Korina Karlovčan zabila je sedam pogodaka.

U drugom poluvremenu Podravka Vegeta nastavlja s igrom iz prvog poluvremena te dodatno povećava razliku. Utakmica se bez većih iznenađenja privodi kraju te gošće iz Koprivnice slave još jednu uvjerljivu pobjedu u 1. HRL.

Kod Podravka Vegete najučinkovitija je bila Tjaša Stanko s 11 pogodaka  dok su Risović i Ećimović zaustavile 15 udaraca prema golu. Kod domaćih rukometašice najučinkovitija je bila Anđela Zelić sa sedam pogodaka, a vratarke su zaustavile šest udaraca Podravke.

Trener Podravka Vegete Zlatko Saračević nakon utakmice:

Jedna jako dobra, kvalitetna i ozbiljna utakmica. Sve su cure bile motivirane i rastrčane. Čestitam im svima na odličnoj igri.

 

Nakon odigranih 17. kola 1. HRL Podravka Vegeta i dalje u prvenstvu stopostotna sa sedamnaest pobjeda iz isto toliko utakmica. Na drugom mjestu je Lokomotiva, a na trećem Bjelovar. Dalmatinka je na dvanaestom mjestu. Sljedeću utakmicu Podravka Vegeta igra protiv čakovečkog Zrinskog u Koprivnici, a za točan termin utakmice pratite društvene mreže i web stranicu RK Podravka.

Sljedećeg vikenda Podravka Vegetu očekuje prva utakmica četvrtfinala EHF Kupa. U Koprivnicu dolazi njemački Thüringer, a utakmica se igra u nedjelju s početkom u 15 sati u SD Gimnazije Fran Galović.

 

RK DALMATINKA  22 (11)

RK PODRAVKA VEGETA 50 (26)

PLOČE – Dom športova Ploče, GLEDATELJA: 300, SUCI: Josip Gagula i Mirko Zorko, NADZORNIK: Dražen Bajt.

DALMATINKA: Jerković (1),Družijanić (-), Jelčić (5); Galov, Lovrić, Sušak 2, Zelić 7, Barbir 1, Jerković, Žderić M. 2, Šendo, Oršulić 4, Žderić I., Čupić, Cvijanović, Klarić 6, Krilić. TRENER: Ivan Jerković.

PODRAVKA VEGETA: Risović (7+2), Ećimović (5+1); Turk 5, Beganović 2, Karlovčan 9, Popović 2, Džono 1, Milosavljević, Mugoša 5, Franušić 5, Stanko 11, Gjorgjijevska 2, Tsakalou 4, Benko 4. TRENER: Zlatko Saračević.

SEDMERCI: Dalmatinka 5 (1), Podravka Vegeta  (-).

ISKLJUČENJA: Dalmatinka 2. min. (-), Podravka Vegeta 6. min. (Popović, Mugoša, Gjorgjijevska).

CRVENI KARTONI: —.