Rukometašice Podravka Vegete su danas u Areni Erd snage odmjerile s aktualnim mađarskim prvakinjama FTC Rail Cargo Hungaria u ogledu 2. kola DELO Lige prvakinja. Konačan rezultat bio je 33:27, poluvrijeme 15:15.

Sjajno otvaraju utakmicu odabranice Nevena Hrupeca i već u prvoj minuti najprije Ilyna, a potom i precizno Mugoša iz kontre za vodstvo Podravka Vegete 0:2. Izuzetno čvrsto su nastupile u obrani koprivničke rukometašice, a šutnju prekida Alicia Stolle nakon četiri minute.

U petoj minuti 1:3 za Podravka Vegetu sjajno je to izvela Milosavljević, a Dumanska brani i otvara put svojoj ekipi do prvog vodstva od +3 u današnjem ogledu, rezultat je 1:4. U sedmoj minuti priključuju se na samo pogodak zaostatka Mađarice, ali uzvraća Bazaliu pogotkom izvana za novo vodstvo od +2.

U prvih deset minuta Podravka konkretnija i ne ispušta vodstvo no u 11. minuti prekršaj na protivničkoj igračici za kazneni udarac i Mađarice dolaze do svog prvog izjednačenja u današnjoj utakmici.

Trener Neven Hrupec odmah je pozvao minutu odmora. Za novo vodstvo u nastavku pogađa Mugoša, a sredinom poluvremena Podravka Vegeta se ponovno odvaja i ne ispušta vodstvo koje je stekla uvjerljivom igrom u prvom dijelu. Bio je to crveni alarm treneru domaćih igračica koji je pozvao minutu odmora.

Podravka ponovno na +3 u 18. minuti nakon sjajne obrane Yulije Dumanske koja je zaustavila Grbić u naletu, rezultat je 9:12. Šest minuta prije kraja prvog dijela precizne su Mađarice s bijele crte i dolaze ponovno na samo pogodak zaostatka, a četiri minute prije ponovno izjednačuju za 15:15. Ekipe odlaze na odmor u egalu.

Prvi napad u drugom poluvremenu imaju domaće igračice koje dolaze u svoje prvo vodstvo no uzvratila je Podravka Vegeta i rezultat je ponovno izjednačen 16:16. Preuzimaju inicijativu domaće igračice koje do pete minute okreću situaciju na terenu u svoju korist i odlaze na +3, rezultat je 19:16. Velika je to prednost na domaćem terenu uz kontinuiranu podršku navijača. Stalo je u Podravkinim redovima, a nakon samo deset minuta prvog dijela domaća je ekipa poduplala svoje vodstvo. Nastavile su održavati svoju prednost domaće igračice koje su u samo 16 minuta zabile trinaest golova, samo tri manje nego cijelo prvo poluvrijeme. Sredinom drugog dijela na vratima je Antonia Tucaković, a rukometašice Podravka Vegete nastavile su borbu unatoč vrtlogu u koji su upale nisu se predale. Desetak minuta prije kraja od prethodnih sedam pogodaka prednosti za domaću ekipu došle su Podravkašice ponovno na pet pogodaka zaostatka. Na kraju domaća ekipa koja je u drugom dijelu bila puno bolja, slavi rezultatom 33:27.

Dejana Milosavljević danas je uistinu bila motor ekipe i zasluženo sjedila na konferenciji za medije nakon utakmice.

Čestitam FTC-u na pobjedi. Nakon odličnog prvog poluvremena u drugom poluvremenu smo napravile puno grešaka u napadu i obrani, a tako iskusne ekipe to nažalost kažnjavaju, moram reći da smo dale sve od sebe, ali nije išlo – rekla je Milosavljević. 

Arena ERD. Gledatelji: 1000 Suci: Konjičanin-Konjičanin, Delegat EHF-a: Janka Stasova

FTC Rail Cargo Hungaria: Ballai, Csiszar, Janurik, Kisfaludy, Harsfalvi 1, Biro, Stolle 5, Kovacs 1, Bolk 4, Marton 1, Malestin 9, Klujber 3, Ferenczy, Szollosi-Zacsik 5, Behnke, Grbic 4. Trener: Elek Gabor.

Podravka Vegeta: Dumanska (11), Tucaković (4), Zadravec 1, Turk, Kalaus 4, Karlovčan, Popović 1, Milošević. Milosavljević 5, Mugoša 5, Buljan, Šenvald 2, Ilyna 4, Milić, Stelmakh 2, Bazaliu 3. Trener: Neven Hrupec

Foto: Ivan Brkić