Prva kanta ove sezoneRukometašica Podravke Vegete osvojile su prvi turnir ove sezone i to neposredno nakon završetka baznih priprema. U finalu turnira u Érdu svladali su onbvoljeni, vrlo snažni Veszprém Barabás, ove sezone pojačan i s velikim ambicijama. Konačni rezultat 32:30 za Koprivničanke, poluvrijeme 17:17.

Treba podsjetiti da je u prednatjecanju svladan i DVSC, po ocjeni mađarskih stručnjaka treći klub u Mađarskoj po jačini iza neprikosnovenog Györa u Ferencvarosa.

U borbi za 3. mjesto DVSC je, međutim izgubio od francuskog Metza Handballa, sudionika Lige prvakinja 23:34 (10:16). U borbi za 5. mjesto domaći Érd pobijedio je Alco Fehérvár 31:28 (12:12)-

Najbolja igračica turnira Miranda TatariVeszprém je jurnuo predvođen Anitom Bulath, nekadašnjom igračicom Podravje Vegete, koja je, iz inata valjda, kaže trener Hrupec, odigrala valjda utakmiceu života. Bilo je 6:1 za Veszprém, u 7. minuti 7:2. No, Podravka Vegeta ni jednog trenutak nije posustala, nije pala i junački je svladavala prepreke koje je postavila suparnička ekipa, ali i one bezobraznih mađarskih sudaca s očitim navijanjem i željom da pehar ostanu u mađarskoj, jer slična, ali malo manje opasna suđenja bial su i na prve dvije utakmice. Sjećamo se i ranijih turnira i sličnih nekorektnosti domaćina. Što se zovu ekipe na turnire ako nemaju ravnoprvani tretman. Podravka Vegeta pozvana je da obrani turnir iduće godine, a domaćini su upozoreni na neugodnosti koje su osjećale Koprivničanke.

No, nitko ništa nije mogao uz onakvu izvedbu Sanje Damnjanovič Lidije Horvat, Mirande Tatari, Nikice Pušić-Koroljević i golmanica. Do 26. minute prvi puta se izjednačilo na15:15 i poluvrijeme dovelo do 17:17.

U 2. poluvremenu više nije vrijedilo Veszprémovo uhvatiti nešto na brzaka, puno su Mađarice promašivale, napucavale se, a napadu Podravke završavali su visokim skokovima Lidije Horvat i junakinje utakmice Sanje Damnjanović. Ne znamo kako će Podravka Vegeta igrati kad uđe u formu, jer se igračice još uvijek traže. Nisu sve na istoj razini.

Veszprem PodravkaPodravka Vegeta je zajedništvom, mirnoćom i silnom željom kad povici stižu od lijevog do desnog krila, a glavni podstrekači duha i morala u sredini su: visoke vanjske pivot i Tatari.

Čovjek se nakon takve utakmice okreće vidi li ga netko kako je ponosan.

Izvještaj je pisan u drmusavom autobusu, pa zato i kasno. Glazba trešti, dozovljena je zabava, ponedjeljak je slobodni dan, slijede treninzi i u subotu svi dolazimo na utakmicu sa Zvezdom.

U autobus su stigle čestitke predsjednika Krunoslava Bešvira, direktorice Božice Palčić, tehnika Krunoslava Tkalca, koji nisu mogli u Mađarsku. Stigla je i čestitka trenera Slavena Belupa Roya Ferenčine, a nogometašima Slavena Belupa upućen je poziv na utakmicu sa Zvezdom.

FINALNA UTAKMICA TURNIRA U ÉRDU 

VESZPRÉM BARABÁS – PODRAVKA VEGETA 30:32 (17:27)

ÉRD – Batthyány Tornacsarnok. Gledatelja: 400. Suci: Zsolt Szegedi i Tomás Unyatinszki (obojica Mađarska).

VESZPRÉM BARABÁS: Kiss (12+0), Lenguel (-+0); Azari 4, Nagy 2, Szambadfi 1, Farkas 1, Bulath 10(4), Palotás, Borkowska 1, Majer, Selmeczi, Mayer 5, Emberovics 5, V. Füldes, K. Füldes 1, Hnaczuikkel. TRENER: János Gyurka.

Veszrprem Podravka 2PODRAVKA VEGETA: Žderić (7+1), Jelčić (4+2), Kapitanović (-); Kožnjak, Pongrac, Šenvald, Petković, Božić, Gvoić, Gaće 2, Damnjanović 9(3), Milanović Litre, Havić, Tatari 7, Horvat 7(2), Pušić-Koroljević 6. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Veszprém Barabás 8(4), Podravka Vegeta 7(5).

ISKLJUČENJA: Veszprém Barabás 6 minuta (Emberovics 2+2, Farkas 2), Podravka Vegeta 14 minuta (Gaće i Milanović Litre 2+2, Damnjanović, Havić Horvat).

IGRAČICA UTAKMICE: Sanja Damnjanović (Podravka Vegeta).

NAJBOLJA IGRAČICA TURNIRA: Miranda Tatari (Podravka Vegeta)

NAJBOLJI STRIJELAC TURNIRA: Anita Bulath, 30 golova

NAJBOLJA GOLMANICA TURNIRA: Almadine Leynaud (Metz Handball)

KONAČNI POREDAK: 1. Podravka Vegeta, 2. Veszprém, 3. Metz, 4. DVSC, 5. Érd, 6. Alcoa.