Podgorica danas: Podravka Vegeta pred hotelom Premier // Foto Ivo Čičin-MašanskerRegionalna liga se nastavlja. Ekipa i stručno vodstvo Podravke Vegete zrakoplovom iz Zagreba doputovale su u petak u Podgoricu. U subotu i nedjelju igraju utakmice Regionalne lige: u subotu u Baru s Budućnosti, u nedjelju u Danilovgradu s Biserima Plevlja. U petak poslije podne održan je trening u dvorani Morača u Podgorici u trajanju sati i pol. Slika je snimljena ispred hotela Premier u Podgorici prije polaska na trening.

Prvakinje Europe, podgorička Budućnost, priprema se u Baru, pa će se utakmica 5. kola odigrati u sportskoj dvorani Topolica, s početkom u 12,30 sati. Sude makedonski suci Gjorgji Načevski i Slave Nikolov, koji su sudili i u Koprivnici susret s Jagodinom. WRHL delegat je Radoš Rakočević.

U nedjelju 16. rujna utakmica 2. kola Biseri Plevlja – Podravka Vegeta igra se u 18 sati u sportskoj dvorani u Danilovgradu, gdje je prošlog vikenda igrala i zagrebačka Lokomotiva. Biseri su druge ekipa Budućnosti, pa utakmice igraju u Podgorici i okolici. Put do Plevlja inače prekrasan (dolinom Tare), ali je dugačak i naporan. Podravka Vegeta je u ranijim izdanjima Regionalne lige gostovala u Plevljima dva puta. Sutkinje utakmice su Anđelina Kazinegra  i Jelena Vujičić, a WRHL delegatje Predrag Pavičević.

HRUPEC ZADOVOLJAN NAPRETKOM

Prije ove dvije utakmice trener Podravke Vegete Neven Hrupec konačno ima  na raspolaganju sve igračice, pa i Anitu Gaće, kojoj je na utakmici s Jagodinom stradalo rame. Kaže:

– Ovog tjedna uspjeli smo se o napokon kompletirati i odmah se vidio pomak. Radili smo dobro i puni smo optimizma, iako za nas ta utakmica, a mislim na utakmicu s Budućnosti, nema presudnu važnost. To nam je u prvom redu dobra priprema za Ligu prvakinja, ali sigurno da ćemo ići na pobjedu.

– Budućnost drugačija, ali opet dobra – konstatirali su novinari u razgovoru uoči puta.

– Veći dio tih igračica ove godine imao je vrhunske rezultate, od osvajanja Lige prvakinja, do nastupa u finalu Olimpijskih igara. To je stvarno svjetsko iskustvo. Dobre su, mlade su, i sigurno su ekipa koja će svakome zadavati probleme, pogotovo na domaćem terenu, u Crnoj Gori. No, i mi smo dobri, počelo nam se vraćati samopouzdanje, drago mi je da smo zdravi, bit ćemo i mi sve bolji – vedra lica govori Hrupec, a bilo je zabrinuto nakon Bepova turnira, gdje se Podravka Vegeta još ”nije sastala sama sa sobom”.

PUNO MARKETINŠKIH ZADATAKA

Sudjelovanje na renesansnom festivaluNakon što je Nikica Pušić-Koroljević 10. rujna sudjelovala na olimpijskom danu na bazenima Cerine, ovoga tjedna dio rukometašica Podravke Vegete sudjeluje u Tjednu kretanja 22. rujna u Koprivnici, a mlađe će sudjelovati u akciji Policijske uprave, dok će Miranda Tatari kao olimpijka sudjelovati u županijskoj akciji. O detaljima uskoro.

Podsjetimo da su rukometašice, kostimirane, sudjelovale i na oživljavanju povijesti na starim bedemima na Bašći (vidi sliku, s lijeva Miranda Tatari, Žana Čović, Ivana Dragišić i Marta Žderić).