Iva Pongrac, prvo ime utakmice // Foto Mirko Lukavski, Glas Podravine, KoprivnicaPodravka Vegeta u utakmici osmine završnice Hrvatskog rukometnog kupa visoko je porazila prvoligašku ekipu Orijent Presoflex iz Rijeke: 49:21 (24:10) i tako se plasirala u četvrtzavršnicu. Drugo se nije ni očekivalo. Orijent Presoflex došao je sa samo devet igračica, ali im se mora proiznati borbenost.

Uvijek je zgodno za izvještaj kada suparnici slabijeg ranga u početku malo ”vade mast” favoritima. Tako je i Orijent Presoflex poveo s 0:3. Prvi gol Podravka Vegeta zabila je u 5. minuti, a prvi puta povela s 5:4 u 10. minuti.

Trener Hrupec rano je izvukao iz igre Horvat, koja je jedina ostala bez učinka, pa potom Tatari, Damnjanović, Gaće, Pušić-Koroljević.Branile su sve tri golmanice Podravke Veget, ali su u pamćenju ostale obrane rječke golmanice Spahić, bez obzira na konačni rezultat: ukupno 12 obrana.

Gaće je u kratkom vremenu ostavila dobar dojam  // Foto Mirko Lukavski, Glas Podravine, KoprivnicaU toj kiši golova imponirala je Ivan Pongrac brzinom i žustrinom i realizacijom. Možda je takvo zalaganje pokaz za rukometašice koje se muče da uguraju koju loptu u gol, ili se čak i ne trude, nego se po terenu kreće mnoštvo play makera u alibi igri. To može sa slabijima, ali treba još osvojiti prvenstvo i kup. To je zacrtano za ovih 16 djevojaka. Uz Pongrac dodajemo Dragišić (7 golova), a sve druge iz tzv. drugog plana mogu i morale bi više.

U subotu Podravka Vegeta igra prvenstvenu utakmicu sa Zametom u Rijeci.

UTAKMICA OSMINE FINALA HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – ORIJENT PRESOFLEX 49:21 (24:10)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 250. Suci: Damir Barić (Čakovec) i Igor Rendulić (Kutina). Nadzornik HRS-a: Saša Martinić (Zagreb).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (3+0), Jelčić (5+0), Kapitanović (3+0); Čović 4, Kožnjak 6, Pongrac 12, Šenvald 4, Petković 2, Gaće 3, Damnjanović 3(2), Dragišić 7, Havić 3, Tatari 3, Horvat, Pušić-Koroljević 2. TRENER: Neven Hrupec.

ORIJENT PRESOFLEX: Spahić (12+0); Dramac 1, Jurišić 2, Bilobrk 1, Salopek 1, Hodžić. Jerčinović 4, Zugan 1, Schuster 8(6). TRENERICA: Ines Salopek.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(2), Orijent Presoflex 6(6).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 minuta (Havić 2+2, Pongrac, Šenvald, Horvat po 2), Orijent Presoflex 4 minute (Juričić, Hodžić)..

IGRAČICA UTAKMICE: Iva Pongrac (Podravka Vegeta).