Rukometašice Podravke Vegete su danas uvjerljivo slavile na domaćem terenu u 6. kolu 1.HRL za žene protiv Zrinskog 42:19. Odlično su otvorile današnju utakmicu te su obrambeno, ali i napadački uistinu bile na visini zadatka. U prvih su se deset minuta uvjerljivije odvojile, a u 13. je minuti već bilo 10:5. Dalo je to treneru Ivici Obrvanu prostora za rotaciju pa su danas sve igračice iz zapisnika dobile svoju priliku. Bez obzira na rotacije igračice su i dalje pokazivale veliku želju te su povećavale svoju rezultatsku prednost i na odmor otišle sa osam pogodaka prednosti i rezultatom 20:12. 

I u drugom poluvremenu nastavile su koprivničke rukometašice u istom ritmu. Dolazile su danas do brzih pogodaka iz kontre i polukontre baš kao što su i priželjkivale u najavi utakmice, a petnaestak minuta prije kraja semafor je pokazao 30:15. Bio je to pokazatelj da su Zrinskice itekako pale u nastavku jer su u 15 minuta drugog dijela postigle tek 3, a podravkašice deset pogodaka. U velikoj pobjedi 42:19 koliko je završila današnja utakmica predvodila ih je Tina Barišić s devet pogodaka, šest je zabila Katarina Pandža, a po pet su zabile Mamić i Franušić. Vratarke su podijelile minutažu pa je tako Bešen u prvom poluvremenu upisala pet obrana, a Tucaković 12 u drugom. Dodajmo kako Zrinski danas pod vodstvom trenera Gorana Mrđena danas bio u svojem najboljem izdanju, a najviše je pogodaka za čakovečku ekipu zabila Ema Balaško, ukupno pet dok su vratarke imale četiri obrane. 

Nakon utakmice izjave su dali pomoćni trener Marko Brezić i igračica Lea Franušić.

Dobra utakmica, mislim da smo čvrstom obranom izvukli brze napade, kontru-polukontru, realizirale što smo trebale i držale smo se trenerovih uputstava. I dalje mislim da u obrani možemo još bolje i dalje ćemo se u tom dijelu uigravati i nadograđivati, ali zadovoljne smo rezultatom i visokom razlikom – rekla je Lea Franušić.

Malo nas je brinulo kako će cure reagirati nakon pauze od prvenstvenih utakmica no međutim, kroz ta dva tjedna smo dobro radili, što individualno, što grupno i uoči utakmice smo dali do znanja da stvarno moraju krenuti ozbiljno od prve minute, onako kako priliči svakoj utakmici. To se na kraju rezultatski i pokazalo i s te strane su ispunile svaki zadatak koji je stavljen pred njih – rekao je pomoćni trener Marko Brezić nakon utakmice. 

Sljedeći tjedan podravkašice putuju u Dalmaciju gdje ih uz dugo putovanje očekuje i utakmice sa ŽARK Splitom i Dalmatinkom. 

PODRAVKA VEGETA 42 (20)

ZRINSKI 19 (12)

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (12), Bešen (5); Zadravec 2, Vuković 3, Pandža K. 6, Popović 2, Franušić 5, Mrđen, Kalaus L. 1, Kalaus Žulj 1, Šenvald 3, Vuljak, Barišić 9, Šimara 3, Pandža A. 2, Mamić 5. Trener: Ivica Obrvan.

ISKLJUČENJA: 10 MIN POD.VEG (Popović, Šenvald 2+2, Barišić 2+2)

ZRINSKI: Kozjak (2), Potočnjak (2);Balent 1, Balaško 5, Kosovac 4, Milošević 4, Janković, Balić, Posavac, Varga, Megerle, Blagus 2, Golub, Gudelj, Potočnjak, Cvitanović. Trener: Goran Mrđen

ISKLJUČENJA: 8 MIN (Balaško 2+2, Milošević, Gudelj)

Foto: Romana Mihalec/RK Podravka