Rukometašice Podravka Vegete su danas na domaćem terenu upisale i svoju posljednju prvenstvenu pobjedu u ovoj sezoni i to protiv Splita 2010 uz rezultat 30:18, poluvrijeme 17:7. Simbolika broja 26 danas je dvostruka pa osim što su u ovoj sezoni ostvarile toliki broj pobjeda i zaključile sezonu bez poraza, danas je 26. puta i to na domaćem terenu, ali uz podršku navijača Kronikusa izvana podignut pehar i upisan još jedan naslov hrvatskih prvakinja. Zavjesa na ovu neobičnu sezonu se spušta uz oproštaj od kapetanice Dragice Džono koja je ipak na domaćem terenu završila svoju profesionalnu karijeru i po posljednji puta istrčala u dresu Podravka Vegete.

Rukometašice Podravka Vegete su odlično otvorile utakmicu pa već u prvih pet minuta semafor označuje lijepu prednost na domaćoj strani 4:0. Prvi pogodak gošće postižu u 12. minuti za 6:1. Povećavale su naše cure prednost i u nastavku ogleda, a pet minuta prije kraja prvog dijela Podravka ima velikih +10. U drugom poluvremenu bez promjena što se tiče domaće ekipe koja nastavlja u dobrom ritmu. U 40. minuti je svoj prvi nastup u prvoligaškoj konkurenciji upisala Ema Stručić, igračica druge ekipe Podravke koja je dvije minute kasnije iznudila sedmerac i realizirala svoj prvi pogodak u 1.HRL. U 46. zabila je još jedan iz igre mlada Ema Stručić, a u istoj minuti priključila se i njezina suigračica, kružna napadačica Ema Balaško koja je danas također po prvi puta istrčala u dresu prve ekipe. Uz mlade snage nastavlja se povećavati rezultatska prednost domaćih igračica koje su osam minuta prije kraja utakmice na +14. Utakmica završava uvjerljivom pobjedom za rukometašice Podravka Vegete koje su danas na domaćem terenu slavile 30:18.

Odmah nakon utakmice uslijedila je podjela pehara i medalja. Pehar je danas ispred Hrvatskog rukometnog saveza uručila članica Upravnog odbora Božica Palčić, a medalje je svojim suigračicama predala kapetanica Dragica Džono. Uslijedio je mali protokol koji je bio usmjeren samo na kapetanicu Dragicu Džono koja je danas u Podravkinom dresu odigrala svoju posljednju utakmicu. Poklon je u ime RK Podravke predala direktorica Vlatka Mihoci.

Pred sam kraj utakmice ispred dvorane se začula navijačka pjesma, a današnji dan, osvajanje 26. naslova kao ni oproštaj od njihove kapetanice Dragice Džono Kronikusi nisu htjeli propustiti. Pripremili su tako ispred dvorane splet navijačkih pjesama, malu bakljadu te uručili poklon uz puno emocija.

”Čestitam curama na još jednoj pobjedi i na ostvarenom cilju koji smo zadali prije početka prvenstva, a to je da ga osvojimo bez poraza. Sezona bez poraza u domaćem prvenstvu ne bilježi se već dugi niz godina. Još jednom želim zahvaliti Dragici koja je uz napore uprave kluba te uz njeno odobrenje odigrala i ovu posljednju utakmicu i podigla taj pehar prvaka koji je zaslužila zajedno sa svojom ekipom. Hvala joj na svemu što je dala za ovaj klub. Želio bih se također zahvaliti i igračicama koje su nas dosad napustile, već smo spomenuli Lamprini Tsakalou i Azenaide Carlos, a sada bih tu dodao i Aneju Beganović kojoj također želim reći hvala i poželjeti joj sreću u daljnjoj karijeri. Danas su debitirale Ema Stručić i Ema Balaško koje su svojim trudom i radom u ovoj sezoni zaslužile dobiti priliku zaigrati u prvoligaškoj konkurenciji, a moram reći da su svoju priliku i opravdale. Ovo je bila jedna teška sezona zbog okolnosti u kojima smo igrali bez navijača u praznim dvoranama i svih drugih teških trenutaka koji su nas zadesili. Ponosan sam što su cure to izdržale i držale se zajedno, ostaje žal za Kupom, a ovaj naslov će za nas uvijek biti poseban jer znamo da ga je u važnom derbiju osigurao trener Zlatko Saračević kojem smo posvetili sve naše pobjede do kraja sezone, a tako i ovaj 26. naslov”, rekao je trener Antonio Pranjić nakon utakmice. 

”Sretna sam i vesela što smo osvojile prvenstvo. Čestitam ekipi na pobjedi, utakmica je završila realno i upisale smo i ova posljednja dva boda u ovoj sezoni, rekla bih očekivano. Mislim da smo dobro odigrale u obrani i realizirale neke lake pogotke. Jednim dijelom ostaje žal za Kupom. Teška je sezona iza nas, želja nam je da se svi dobro odmorimo i psihički i fizički te da dođemo što spremnije, motiviranije i pune energije na pripreme u srpnju”, rekla je Zadravec nakon utakmice i zahvalila navijačima koji su pripremili iznenađenje za kapetanicu, ali ujedno i dali podršku curama u posljednjoj utakmici u ovoj sezoni. 

Foto: Ivan Brkić