Rukometašice Podravke Vegete upisale su uvjerljivu pobjedu na gostovanju u Čakovcu. Podravkašice su u 19. kolu 1.HRL za žene uvjerljivo svladale Zrinski rezultatom 21:38. Danas su djevojke vrlo ozbiljno pristupile utakmici od prve minute što su uvjerljivom pobjedom i potvrdile. Brzo su se odvojile naše cure i nakon prvih devet minuta podravkašice su imale velikih +6 dok je domaćin zabio tek jedan pogodak. Nastavile su povećavati svoju prednost podravkašice, a trener Ivica Obrvan je već u prvom poluvremenu mogao rotirati igračice kako bi sve dobile priliku za igru. Pet minuta prije kraja prvog dijela bilo je +10 za Podravka Vegetu, a naše djevojke su na odmor otišle s rezultatom 7:20.

Bilo je jasno da u ovoj utakmici neće biti iznenađenja i nije ih bilo ni u drugom poluvremenu u kojem su podravkašice potvrdile svoju dobru igru iz prvog poluvremena. Sve su igračice dale svoj doprinos u visokoj pobjedi uoči reprezentativne pauze. Danas je u redovima podravkašica najviše pogodaka postigla Mamić, ukupno sedam, a slijedi je Šimara sa stopostotnim učinkom i šest postignutih pogodaka. Trener Ivica Obrvan bio je zadovoljan nastupom svoje ekipe, a utakmicu je komentirala i naša Josipa Mamić. 

Čestitam igračicama na pristupu od početka utakmice. Razliku u kvaliteti smo znali i prije, ali pristup je taj koji određuje da se razlika u kvaliteti prepoznaje i na terenu. Dobro su igrale najveći dio utakmice, rasporedili smo minutažu i igrale su sve igračice. Važno je da se nitko nije povrijedio i pred ovu reprezentativnu stanku imaju zaslužena tri dana pauze te svima želim sretan Uskrs i da se nakon toga okupimo u završnicu sezone koja je ispred nas – rekao je trener Ivica Obrvan. 

Sve je prošlo u dobrom raspoloženju, bodove smo odnijeli kući.Trener je od nas tražio fokus i koncentraciju i da u utakmicu uđemo bez podcjenjivanja jer je to ekipa na trećem mjestu. Shvatile smo to ozbiljno i radile sve kako smo se dogovorili. Igrale smo sve i svaka je dala svoj doprinos u utakmici te smo sve zdrave i nitko se nije ozlijedio. Sada cure koje ostaju u klubu nastavljaju raditi, a ostatak ide u reprezentaciju te se nakon toga vraćamo svojim klupskim obavezama – rekla je Josipa Mamić. 

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (11), Bešen (5); Zadravec 2, Vuković 4, K. Pandža 2, Popović 3, Ćurić 1, Franušić, Đelekovčan 1, L. Kalaus 2, D. Kalaus Žulj 3, Šenvald 2, Vuljak 3, Šimara 6, A. Pandža 2, Mamić 7.TRENER: Ivica Obrvan.