Održana je konferencija za medije uoči 2.kola EHF Europske lige kojoj su prisustvovali trener Ivica Obrvan i igračice Tina Barišić te Lucija Bešen. Nakon Mađarske ekipa se okrenula pripremi za skandinavsku ekipu Nykobing koja nam stiže za vikend, a utakmica je na rasporedu u nedjelju s početkom u 16.00 sati u ŠSD Josip Samaržija-Bepo. Evo što od nedjeljnog susreta očekuju trener i igračice. 

Trener Ivica Obrvan//foto: R.Mihalec/RK Podravka

Vrijeme protiče u pripremama za narednu utakmicu koja je s Nykobingom. Ekipa koja je osjetno jača od Vaca, uostalom, ekipa Podravke je igrala s njima i sezonu prije. Pripremamo se uobičajeno uz video analizu i treninge prilagođene za pripremu utakmice. Imamo mali zdravstveni problem jer od povratka iz Mađarske s nama nije Andrea Šimara koja je bolesna, ima temperaturu i nije na treninzima. Ostale igračice su na raspolaganju. Imamo dosta materijala što se tiče same ekipe, koja je prije dva dana odigrala utakmicu s vodećom ekipom Lige prvakinja, Esbjergom. Vodile su dvije minute prije kraja dva razlike i izgubile su na kraju s jednim pogotkom razlike. Jedino vodstvo Esbjerga na utakmici je značilo i pobjedu. To je vrlo ozbiljna ekipa koja je favorit u ovoj utakmici, bez obzira što se igra u Koprivnici. Međutim, kao što smo se čvrsto postavili u Mađarskoj, tako nam je namjera i plan da to isto napravimo i u ovoj utakmici protiv danske ekipe i pružimo dobru igru koja bi nam otvarala mogućnost prema dobrom rezultatu – rekao je trener Ivica Obrvan. 

Lucija Bešen//foto: R.Mihalec/RK Podravka

Nakon trenera o očekivanjima za nedjeljnu utakmicu više je rekla Lucija Bešen. 

Brzo smo se okrenule novoj utakmici, to je takav tempo. Trener je sve rekao, radimo sve uobičajeno, video analize, treninzi i pripremanje za dansku ekipu. Imamo još sitnih detalja za pripremu u ova tri dana i nadam se da ćemo pokazati našu najbolju izvedbu jer mislim da u utakmici protiv takve ekipe nemamo prostora za naše pogreške jer će nam ta ekipa to naplatiti. 

Tina Barišić//foto: R.Mihalec/RK Podravka

Tina Barišić je na gostovanju u Mađarskoj pokazala svu svoju snagu i cijelu utakmicu vukla kako u obrani tako i u napadu. Za nju je mađarski dvoboj završio prerano zbog izravnog crvenog kartona no Tina je u svakom slučaju od svoje prve do zadnje minute na terenu davala svoj maksimum i motivacija i želja je i za ovu utakmicu jako velika. 

Žao mi je što nisam bila s curama u tim zadnjim minutama da im mogu pomoći. Nema veze sad imamo priliku, želimo se dokazati na domaćem terenu i želimo pobijediti. Tko god da nam dođe ovdje mislim da će se morati dosta pomučiti da bi nas pobijedio – rekla je Barišić.

Lucija Bešen je pojasnila po dosad pogledanim utakmicama gdje je danska ekipa najopasnija. 

Poznate su nam od prošle godine. Imale smo dvije utakmice s njima. Postoje neke rotacije u ekipi i neke igračice im više nisu u klubu. Imaju lijevu i desnu vanjsku koje su po statistici opasne s vanjskih pozicija. Što se tiče ostalog, to je skandinavska ekipa koja brzo trči i njihova tranzicija će biti brza i morat ćemo ih spriječiti da ne bi dobivale lake golove – rekla je Bešen.

Tina je na pitanje usporedbe ove ekipe i one prošlogodišnje ekipe Nykobinga pokušala usporediti njihovu snagu prošle sezone i ove. 

Moramo ih osjetiti na terenu, ali otišla im je igračica koja je bila na desnom vanjskom i krilo koje je bilo njihov najbolji strijelac tako da ne mogu reći jesu li one jače no mogu reći da smo mi jače tako da očekujem da će biti dobra utakmica – rekla je Barišić.

Kratko je komentirala i svoju igru koju su pohvalili novinari na današnjoj konferenciji. 

Zadovoljna sam s napadačkim dijelom, ali nisam zadovoljna s obrambenim i mislim da tu ima još mjesta za napredak – rekla je Tina Barišić.

Besplatne ulaznice su dostupne u Pivnici Kraluš i Hotelu Podravina te u prostorijama Rukometnog kluba Podravka, a možete ih dobiti i na ulazu na dan utakmice. U dvorani vas ponovno očekuje Lino kutak za najmlađe i naša najdraža maskota, a na vama je da rezervirate nedjeljno popodne i dođete bodriti našu ekipu.