Rukometašice  Podravka Vegete u petak putuju u Rostov na drugi po redu ogled osmine finala Lige prvakinja. U prvoj utakmici Koprivnica je bila domaćin, a Rostov Don je na domaćem terenu slavio 20:29 uz rezultat poluvremena 10:17. Solidan otpor pružile su rukometašice Podravka Vegete, ali to nije bilo dovoljno protiv ekipe koja u svojim redovima ima nekoliko ponajboljih rukometašica svijeta. Nova prilika i novi ogled na rasporedu je u nedjelju 14. ožujka s početkom u 14 sati u dvorani Palace of sports u Rostovu. Sudački par u ovoj utakmici bit će Vanja Antić i Jelena Jakovljević iz Srbije, a delegat EHF-a Victor Poladenko iz Rusije. Prijenos je i ovoga puta na 2. programu Arena Sport televizije.

Foto: Ivan Brkić

Uoči ovog važnog europskog ogleda razgovarali smo s trenerom Antoniom Pranjićem.

‘’Od početka tjedna radimo na pripremi za uzvrat. Uočili smo pogreške i nedostatke u našoj igri i radimo na tome kako bi u nedjelju izgledali još bolje na terenu. Iako smo u prvoj utakmici izgubili devet razlike, ne idemo u Rusiju na izlet. Želimo se boriti s njima od prve do zadnje minute i prikazati se u što boljem svjetlu te ostvariti što bolji rezultat. Opet nećemo biti kompletni, ali bit će nekih izmjena u sastavu u odnosu na prvu utakmicu pa ćemo moći koristiti i neke druge varijante na terenu’’, rekao je trener Antonio Pranjić.

Foto: Ivan Brkić

Kapetanica Dragica Džono osvrnula se na prvu utakmicu nastavka europskog natjecanja, opisala trenutnu atmosferu u ekipi i najavila nedjeljni ogled.

’Prije svega htjela bih reći da smo u Koprivnici odigrali jednu dobru utakmicu protiv Rostova. Ovaj tjedan nije bilo odmora ni opuštanja jer već smo u utorak imali zaostalu Kup utakmicu protiv Osijeka i to nam je ujedno bila i uvertira za Rostov. Naravno, tu su i video analize i treninzi gdje radimo na greškama iz prve utakmice. Očekujemo tešku utakmicu s obzirom da ekipa Rostova ima vrhunske individualke, ali imamo i mi svojih kvaliteta. Dat ćemo sve od sebe, borit ćemo se i ostaviti srce na terenu. Mislim da se naša motivacija ne treba posebno naglašavati jer znamo za koga igramo i to nam je najveći motiv.  Što se tiče atmosfere u ekipi jako je dobra i uistinu motivirano idemo na ovu utakmicu’’, rekla je Džono i dodala kako nakon te utakmice sve pozvane članice ekipe iz redova Podravka Vegete odlaze u svoje reprezentacije.

Utakmica s Rostovom je na rasporedu ove nedjelje, 14. ožujka s početkom u 14 sati, a prijenos će biti na 2. programu Arena Sport televizije.