Rukometašice Podravke Vegete će nakon ljetnog odmora i ljetne pauze krenuti u novu rukometnu sezonu koju kao i uvijek otvaraju pripremnim periodom koji će biti podijeljen u nekoliko ciklusa. Kao i prethodnih godina s obzirom na uvjete koje ekipa ima stručni će stožer zajedno s ekipom kompletne pripreme odraditi u Koprivnici i to u koprivničkim sportskim dvoranama Josip Samaržija- Bepo, SD Vinko Zember, na trim stazi u Crnoj gori te u teretani na Bazenima Cerine. Pripreme počinju u ponedjeljak 31.srpnja, najprije zajedničkim ručkom, a potom će se u 18.00 sati održati i prvi službeni trening u ovoj sezoni.
U planu je utakmica s Bjelovarom 9. kolovoza, a zakazane su i dvije utakmice s mađarskim Dunajvarošom 18. i 19. kolovoza u Koprivnici. Nakon toga je na rasporedu i tradicionalni Memorijalni turnir Josip Samaržija-Bepo od 25.-27. kolovoza na kojem će ove godine sudjelovati ekipa crnogorske Budućnosti i slovenski Krim koje se uvijek rado odazivaju na ovaj turnir pa će utakmice i ove godine biti atraktivne i zanimljive za gledatelje. 31. kolovoz je rezerviran za još jednu pripremnu utakmicu i to s Krimom koja će se odigrati u Ljubljani.
Dodajmo i kako su se ekipi u odnosu na prošlu sezonu priključile Katarina Pandža te Josipa Mamić, a Podravka Vegetu su napustile Iryna Stelmakh i Ana Turk. Stručni će stožer uz trenera Ivicu Obrvana činiti i pomoćni trener Marko Brezić, trener vratarki Matija Bilušić, kondicijski trener Nikola Golub te fizioterapeuti Asja Cestar i Bojan Savić.
O planovima priprema smo ukratko razgovarali i s trenerom Ivicom Obrvanom.

Radit ćemo uobičajeni program koji je karakterističan za pripremno razdoblje. Najprije slijedi upoznavanje s ekipom, ali vjerujem da će to ići uobičajenim tokom kroz treninge i razgovore. Ekipa se nije puno promijenila u odnosu na prošlu sezonu tako da u sastavu imamo manjih promjena. Prvi je cilj što kvalitetnija i bolja fizička priprema uz naravno odigravanje 5-6 pripremnih utakmica da bi početak prvenstva u rujnu dočekali spremni – rekao je Obrvan.

Trener Obrvan je istaknuo i ciljeve te komentirao ždrijeb koji je odredio da će Podravka Vegeta svoj put do grupne faze tražiti preko pobjednika iz susreta 2. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu koji će odigrati švicarski Eagels i Železničar iz Inđije.

Nakon dvije sezone bez trofeja, cilj je da se osvoji trofej u hrvatskom prvenstvu te ponovno u Kupu. Posjedujemo kvalitetu i moram naglasiti kako Podravka u ovom trenutku ne može imati percepciju da će kvalifikacijske utakmice koje nam dolaze biti lagane. Ako govorimo o potencijalnim protivnicama u 3. pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu jako je važno da poštujemo i jednog i drugog mogućeg protivnika. Pokušat ćemo se dobrom igrom, dobrom formom i motivacijom plasirati u grupnu fazu Europske lige. Ne smijemo biti prepotentni nego s velikom koncentracijom i dobrom pripremom krenuti u nove sportske izazove – rekao je Obrvan.