Nakon jednog odigranog kola Lige prvakinja protiv Borussie Dortmund te nakon jednog odgođenog gostovanja u Ligi prvakinja, rukometašice Podravka Vegete su se okrenule i prvenstvenim obavezama. U iščekivanju nedjeljnog ogleda s Brestom na domaćem terenu su ugostile Zelinu. Upisale su uvjerljivu pobjedu 43:16, poluvrijeme 24:7.

U 6. minuti bilo je 6:0 za domaću ekipu. Na sredini poluvremena Podravka je već na +10. Omogućilo je to treneru Goranu Mrđenu da rotira sve igračice iz zapisnika. Svoj prvijenac je u današnjoj utakmici upisala mlada perspektivna igračica, Dunja Međurečan, inače članica 2. ekipe. Svoj će debi pamtiti po lijepom pogotku s devet metara u 29. minuti za rezultat 24:7 kojim je ujedno i završilo prvo poluvrijeme. Napomenimo kako je Dunja u svojoj prvoj utakmici s prvotimkama upisala tri pogotka. Dunji čestitamo na njezinom prvom službenom nastupu s prvom ekipom i neka tako nastavi i dalje.

Međurečan i Strugar se pozdravljaju s igračicama Zeline//foto: Romana Mihalec//RK Podravka

U drugom poluvremenu Podravka Vegeta nastavlja dominirati te je već u 39. minuti rezultat 30:10. Danas su najraspucanije u domaćim redovima bile krilne igračice Strugar i Turk s po 6 pogodaka kao i Franušić sa stopostotnim učinkom i također šest pogodaka. Podravkine vratarke su danas upisale ukupno 19 obrana. Krajnji rezultat je onakav kakav se očekivao, uz prednost od 27 pogodaka i rezultat 43:16. Ostaje žal zbog nove ozljede u našim redovima. Selena Milošević je ozlijedila rame, a koliko je ozbiljno bit će poznato nakon što se obave sve pretrage.

Bila je ovo i prva službena utakmica novih igračica Podravka Vegete, Gabriele Gudelj i Tine Barišić. Tina nam je nakon utakmice dala i kratak komentar.

Poseban osjećaj svakako. Sretna sam. Žao mi je što nije bila malo jača utakmica, ali zadovoljna sam, a što se tiče moje igre uvijek može bolje.

Nakon utakmice svoje je dojmove podijelio trener Goran Mrđen.

Vidljiva je razlika u kvaliteti, kako na tablici tako i u igri. Ne volim što u ovakve utakmice uđemo u ritam tih ekipa, polako. Nema veze što je rezultat uvjerljiv. Što smo trebali smo napravili, ali Selena nam se ozlijedila i ne znamo koliko je ozbiljno, radi se o ramenu i nadamo se da nije najgore – rekao je Mrđen. 

ŠSD Josip Samaržija-Bepo. Gledatelji: 40 Suci: Dario Bedeković i Bruno Peić iz BjelovaraDelegat HRS-a: Damir Kuti

Podravka Vegeta:Tucaković (13), Dumanska (6): Turk 6, Karlovčan 1, Popović 3, Strugar 6, Milošević, Gudelj 1, Milosavljević 4, Mugoša 5, Franušić 6, Međurečan 3, Šenvald 3, Stelmakh 3, Barišić 2. Trener: Goran Mrđen

Zelina: Antolić (3); Vukčević 1, Kranjec 2, Grbavac, Ćaleta 2, Šelko 2, Margeta 1, Tokić 2, Gudek, Bikić 5, Žeželj, Šimunec, Rađenović, Marković 1. Trener: Sandra Novak.

Isključenja: Podravka Vegeta 12 min(Popović, Milošević, Gudelj 2+2+2, Barišić) Zelina 10min (Vukčević 2+2+2, Šelko, Marković)

Crveni kartoni: Podravka Vegeta (Gudelj)/Zelina (Vukčević)