Rukometašice Podravke Vegete su prvog dana turnira slavile protiv Budućnosti rezultatom 30:25. Podravkašice su već u prvim minutama povele, a jedino približavanje Budućnosti bilo je ono u 10. minuti za 3:3 i nakon toga 4:4. Već u 20. minuti su podravkašice imale +5, a do kraja poluvremena nastavile su naše djevojke u istom ritmu s početka, držale se svega dogovorenog te su na odmor otišle s +4, a rezultat poluvremena je bio 14:10.
U drugom poluvremenu nastavile su povećavati svoju prednost, a išlo je to i do velikih +9, deset minuta prije kraja susreta. Do kraja su se malo približile Crnogorke, ali je domaća ekipa ipak zasluženo slavila rezultatom 30:25. Danas je najviše pogodaka zabila Sara Šenvald, ukupno 6, a slijede ju Barišić i Šimara s po pet pogodaka.
Današnjom je prezentacijom bio zadovoljan i trener Ivica Obrvan.
Zadovoljan sam, ovo je ipak kategorija iznad nas, što se tiče ekipe koja igra u gornjem dijelu Lige prvakinja. Čestitao bih curama na pobjedi, ona nam nije bila vodilja, što znači da pošto-poto lovimo pobjedu, nego da nam se ova utakmica uklopi u sistem priprema. Došli smo dosta teški na ovu utakmicu pa me reakcija još više veseli, vodstvo kroz cijelu utakmicu i na kraju pobjeda. Ono što je sigurno, bez obzira na pobjedu, to je prijateljska utakmica i imamo još puno prostora za napredak, pogotovo u obrani i na tome ćemo raditi da budemo što spremniji za početak prvenstva i utakmice koje nas čekaju – rekao je trener Ivica Obrvan.
Svoj komentar nakon utakmice dala je i Hannah Vuljak koja iz utakmice u utakmicu pokazuje sve bolje igre.
Hannah Vuljak//foto:Romana Mihalec
Zadovoljna sam i trudim se te nastojim ispuniti sva očekivanja trenera i nadam se da ću u tome uspjeti i u sljedećim utakmicama, a ovim putem pozivam sve da dođu i podrže nas u utakmici u nedjelju, a zasigurno će i sutrašnja biti zanimljiva – rekla je Hannah.
Podravka Vegeta: Tucaković, Bešen, Galinec; Zadravec 3, Vuković, Pandža K. 4, Popović, Šenvald 6, Kalaus Žulj, Mrđen, Vuljak 3, Barišić 5, Šimara 5, Pandža A. 5. Trener: Ivica Obrvan
Foto: Romana Mihalec