Nikica Pušić-Koroljević i Lokomotivina Janković: valcer ili boroba za loptu // Foto Robert ŠoštarićPodravka Vegeta osvojila je jesen: prvi dio prvenstva okončala je pobjedom u Sinju. U subotu se prvenstvo 1. HRL nastavlja 14. kolom u kojem Podravka Vegeta gostuje u Sesvetama i igra utakmicu s ekipom Sesvete Agroproteinka.
Rezultati 13. kola: Sinj – Podravka Vegeta 25:42 (isprika zbog ranije pogrešno objavljenog rezultata od 22:45), Trešnjevka – Koka 30:29, Sesvete Agroproteinka – Umag 31:27, Lokomotiva – Zamet 33:19, Orijent Presoflex – Arena 20:21, TVIN Trgocentar – Zelina 30:39, Dalmatinka – Samobor 28:19.
Poredak nakon 1. dijela prvenstva: 1. Podravka Vegeta 26 (+236), 2. Lokomotiva 24 (+114), 3. Samobor 16 (+5), 4. Arena 16 (0), 5. Zelina 14 (+25), 6. Sesvete Agroproteinka 14 (+2), 7. Dalmatinka 12 (-10), 8. Zamet 12 (-12), 9. Trešnjevka 12 (-16), 10. Koka 10 (-16), 11. Umag 8 (-59), 12. Orijent Presoflex 8 (-60), 13. Sinj 8 (-71), 14. TVIN Trgocentar 2 (-129).
U 14. kolu sastaju se: TVIN Trgocentar – Dalmatinka, Orijent Presoflex – Zelina, Lokomotiva – Arena, Sinj – Zamet, Sesvete Agroproteinka – Podravka Vegeta, Trešnjevka – Umag, Samobor – Koka.

Podravka i Krim – trodnevni zajednički trening

Krim - Podravka, Liga prvakinja u Ljubljani // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrPodravka u srijedu 25. siječnja putuje u Ljubljanu i ostaje tri dana, putuju samo igračice i treneri, idu kombijem i autima. Ta tri dana trenirat će zajednički s Krim Mercatorom. U petak, 27. siječnja, u terminu popodnevnog treninga (16,30 – 18,30) predviđena je trening utakmicu s Krim Mercatorom u Ljubljani.
Podravka Vegeta u subotu 28. siječnja iz Ljubljane odlazi u Sesvete na utakmicu 14. kola 1. HRL s ekipom Sesvete Agroproteinka.

Hypo će održati obećanje

S prijateljska utakmice Hypo - Podravka 29. prosinca u Beču // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrPrigodom zadnje prošlogodišnje utakmice Hxpo – Podravka Vegeta u Beču, dogovorene su dvije prijateljske utakmice u Koprivnici. Prema obećanju Hypo se javio i predložio dvije utakmice u veljači u Koprivnici.
Prva utakmica igrat će se u srijedu 22. veljače u 18 sati, a druga utakmica je u četvrtak, 23. veljače u 11 sati. Obje otvorene za javnost uz besplatan ulaz.
Te utakmice su kompenzacija za neshvatljiv postupak Györa, koji je pristao na odigravanje EVN Super kupa, a onda zašutio i ne odgovara ni na jednu pokušanu komunikacijsku vezu. Niti Krim Mercator nije odlučio. Dobra zamisao očito je propala.

Kadrovi: jedino je sigurno da će se angažirati trener vratarki

Kadrovi: ipak se sve vrti oko Sanje Damnjanović // Foto Robert ŠoštarićOčekuje se da će uskoro biti završeni razgovori s igračicama oko produljenja ugovora i sklapanja novih za iduću sezonu. U javnost su ”procurile” informacije o Damnjanović Bulath, Horvat, Milanović Litre, Gaće, ali Upravni odbor nije dosad donio konkretne odluke.
Uprava je, međutim, zaključila da zbog razvoja mladih golmanica Žderić i Kapitanović u stručni stožer mora biti kao vanjski suradnik uključen kvalitetni i provjereni trener vratara (vratarki), pa će i o tome biti donesena odluka na idućoj sjednici Upravnog odbora.

Kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu

Pred izbornikom Vladimirom Canjugom povijesni zadatak // Foto IHFZahvaljujući plasmanu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, hrvatske ženska rukometna reprezentacija izborila je kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu. IZ HRS-a smo dobili vijest da je u Maroku završeno prvenstvo Afrike za rukometašice. Naslov je osvojila Angola, pa se tako izravno plasirala na Olimpijske igre. Taj doseg Angole utjecao je i na sastav kvalifikacijske  skupine za Olimpijske igre u kojoj će igrati Hrvatska. Naša će reprezentacija igrati u skupini kojoj će domaćin biti Španjolska, a osim nas i domaćina u skupini su i Argentina i Nizozemska. Kvalifikacije će se igrati od 25. do 27. svibnja, a nastup u Londonu izborit će dvije prvoplasirane ekipe.
Vjerujemo da će i Podravka Vegeta dati svoj obol reprezentaciji kao i do sada i da će konačno Hrvatska zaigrati na najvećoj svjetskoj sportskoj manifestaciji, što je san svakoga sportaša s ambicijama.