2013: Kup je opet naš! // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta pobjedom nad Lokomotivom od 33:25 u finalu Hrvatskog kupa u Novigradu osvojila je taj trofej 19. puta. Čestitke rukometašicama i stručnom vodstvu: motiv i izvedba bili su dostojni hrvatskih prvakinja i sudionica Lige prvakinja.

Pobjednički ples // Foto Ivo Čičin-MašanskerBila je to zadnja ovosezonska domaća utakmica ovog sastava, kao što je bila i zadnja utakmica Podravke Lino u sadašnjem sastavu. Podravka Vegeta još idućeg vikenda još gostuje u Crnoj Gori u Tivatu na Final Fouru Regionalne lige i onda slijede reprezentativna okupljanja. Za kadetkinje i juniorke slijede već idućeg tjedna. Potom seniorke, a djevojčice će igrati završnicu svojeg prvenstva u Makarskoj.

Podjela medalja // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta od samog početka nije se šalila. raspucala se Lidija Horvat, koja je bila čuvana na utakmici polufinala, pa nije ni ulazila. Sanja Damnjanović na prvom i Lidija Horvat na drugom mjestu davale su ton, boju, okus i miris Podravkinoj igri u 1. poluvremenu, a začin Jelčić i Žderić obranama po jednog sedmerca. Dora Krsnik kod najbolje je gađala kod Lokomotive: 3 gola. Stanje se iz minute u minutu povećavalo u prvom dijelu, a osim odlične obrane (ključ svega) u napadu se vidjelo i divota od akcija, proigravanje Vesne Milanović Litre za 14:6. Prvo poluvrijeme pokazalo je da je Podravka Vegeta ušla u susret strašno ozbiljno s velikom suradnjom igračica i zajedništvom. U obje utakmice završnice pomoć su pružili i Kronikusi, koji su uz standardno navijanje skandirali protiv i Uprave kluba.

Iz igre // Foto Ivo Čičin-MašanskerU drugom poluvremenu Lokomotiva je preko Kožnjak napravila 3-0, ali su Podravkašice vrlo brzo stavile stvari na svoje mjesto i ona iz prve sedmorke otvorile vrata treneru Nevenu Hrupecu da i mlađe odigraju jedno finale kupa. Nije se previše pazilo na obranu, jedva se čekao kraj.

Fantastično je igrala Sanja Damnjanović, uz nju odlično Lidija Horvat, a komplimenti pripadaju i Marti Žderić. Ma i svim ostalima, jer su se pokazale kao pravi sportski kolektiv.

Medalje je podijelio v.d. predsjednika HRS-a Boris Mesarić, trofej u trajno vlasništvo domaćin, a prijelazni pehar Sportskih novosti Janko Goleš.

Slaba snimka, ali jaki osmijeh, Tatari prima peharPODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA 33:25 (18:9)

KUP HRVATSKE ZA RUKOMETAŠICE, FINALE

NOVIGRAD ISTARSKI – ŠD Novigrad. Gledatelja 600. Suci: Igor Barle i Saša Vučić (oba Zagreb).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (9+2),  Jelčić (-+1), Kapitanović (4+-); A. Čović 1, Kiridžić 5, Ž. Čović, Pongrac 2, S.Šenvald, Šon 2, Gaće, Damnjanović 9(2), V. Milanović Litre 4, Dragišić 3(1), Vidak 1, Tatari, Horvat 6. TRENER: Neven Hrupec.

LOKOMOTIVA: Razum (3+2), Bukovina (3+0); Smiljanić, Božović 1(1), Oštarjaš 3, Krsnik 6, Marković 1, Kožnjak 7(1), Lisjak, Janković 3, Bušić, I. Milić 2, Prevendar, Debelić 1, M. Milić, Poljak 1. TRENER: Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(3); Lokomotiva 7(2)

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Ž. Čović, Milanović Litre); Lokomotiva 4 minut5 (Debelić, Poljak).

IGRAČICA UTAKMICE: Sanja Damnjanović (Podravka Vegeta).