S prvenstvene utakmice u KoprivniciPodravki Vegeti trebala je jedna dobra utakmica da ostane u Europi nakon igara u grupi Lige prvakinja. I imala ju je u susreti sa španjolskom Bera Berom. Trebala joj je jedna dobra utakmica u Kupu kupova i – bila je, ali s premalom gol razlikom s Rostov Donom. I u domaćem prvenstvu treba joj jedna dobra utakmica u nedjelju u 17 sati u Zagrebu s Lokomotivom i osvojit će opet naslov prvakinja države i spasit će (domaću) sezonu.

Što bi bilo da je bilo? Da se nije izgubilo od Trešnjevke, bodovne razlike ne bi bilo. A da se pobijedilo doma Lokomotivu, sada bi Lokomotiva lovila bodove i golove. Podravka je dosad 20 puta bila prvak Hrvatske, a Lokomotiva samo dva puta, 1992. i 2004. godine.

Matematičke su nijanse, a igračke, rukometne, razvidnije su. Lokomotiva je u prednosti, Lokomotiva je favorit, pobijedila je ovu Podravku Vegetu tri puta, jedanputa u Regionalnoj ligi u Zagrebu, jedanput u prvenstvu u Koprivnici (25:22) i jedanput u Umagu u polufinalu kupa, a u jednoj utakmici Regionalne lige bilo je neriješeno (u Koprivnici).

Što može biti u nedjelju u Zagrebu? Favoriti ne pobjeđuju uvijek. Ako je na Podravki Vegeti imperativ da pobijedi s tri ili više golova rzlike, onda je i na Lokomotivi imperativ da ne izgubi. Lokomotivi, pak, s Podravkine perspektive gledano, treba jedna slabija utakmica (kao sa Zametom u kupu, recimo).

Mučila se Podravka Vegeta sa Sesvetama Agroproteinkom, a trener Goran Mrđen zaključuje:

– Glupo je reći svako zlo za neko dobro, ali možda nam se trebalo nešto ovakvo dogoditi. Drugačije je neke stvari teško objasniti, nadam se da će nam to biti dobra pouka i da ćemo u Zagrebu dobro reagirati.

Golmanica Mirjana Milenković u uzlaznoj je formi i zahvaljujući njoj Sesvete nisu odnijele bodove iz Koprivnice. Ona je po prirodi optimist:

– Pokazalo se da i kad gubimo možemo biti ekipa, a mislim da poslije utakmice kakva je bila sa Sesvetama možemo biti samo jače. I stvarno mislim da se možemo nosititi s Lokomotivom. Jedini problem kod nas je to što se ona zove Lokomotiva, jer smo mi ove sezone pokazale da možemo igrati s mnogo kvalitetnijim ekipama nego što je trenutno Lokomotiva.

Utakmica se igra u dvorani 2 Doma sportova, a izravni televizijski prijenos je na HTV2 od 17 sati.

Prvenstvo je, dakle pri kraju. U subotu su odigrana preostale utakmice 10. kola. Trešnjevka je prestigla Sesvete Agroproteinku i osvojila treće mjesto, a time i plasman u Challenge kup. Sesvete su, naime izgubile kod kuće od Zeline, a Trešnjevka je pobijedila u gostima Zamet.

Rezultati: Sesvete Agroproteinka 21:27 (11:13), Zamet – Trešnjevka 22:23 (10:10).

TABLICA

1. Lokomotiva                  9   8   0   1   271:187   16

2. Podravka V.                 9   7   0   2   279:210   14

3. Trešnjevka                 10   5   1   5   223:258   11

4. Sesvete A.                  10   5   0   5   277:279   10

5. Zelina                          10   2   1   7   227:290     5

6. Zamet                          10  1   0   9   221:280     2