Stjecanje iskustva: A. Čović i Tervel iz Györa // Foto Robert ŠoštarićPodravka Vegeta svojim nastupima u Europi stekla je ugled i nakon duljeg vremena stižu pozivi za sudjelovanje na najkvalitetnijim europskim turnirima, ali i probnim utakmicama s renimoranim klubovima. Ne treba zaboraviti da je Budućnost u pripremi za finalne utakmice Lige prvakinja s Györom pozvala Podravku Vegetu na spring u Podgoricu, uz plaćanje puta i smještaja. Ovoga puta sparing za pripremu nastavka igranja u Ligi prvakinja traži Krim Mercator, koji 3. veljače gostuje kod Zvezde u Rusiji, pa će Podravka Vegeta 25. i 26. siječnja igrati zatvorene trening utakmice u Ljubljani, a troškove boravka snosi Krim.

No, najnoviji poziv je u kategoriji iznenađenja. Györ Audi ETO, kao domaćin, SportConcpet agencija kao organizator uz potporu EHF-a (suci, delegati) organiziraju ljetni pripremni turniru od 22. do 25. kolovoza Handball Fiesta u Györu, najsprestižniji profesionalni rukometni tunir ikada organiziran, s besplatnim boravkom i novčanim nagradama.

Pozvani su klubovi: Viborg HK, Larvik, HC Leipzig, RK Krim Mercator, Oltchim Rm. Valcea, Hypo Nö, FTC Rail Cargo Hun., Györi ETO KC Audi, Thüringer HC, RK Zaječar i RK Podravka Vegeta.

Od tih 11 pozvanih klubova sudjelovat će osam, a uključenje je prema redu prijava. Podravka Vegeta odmah je poslala prijavu, a rukovodstvo Györa osobno je telefonski prvo nazvalo rukovodstvo i trenera Podravke i interveniralo da klub što prije uputi službenu potvrdu sudjelovanja.

Koncept turnira je igranje u dvije grupe po četiri ekipe, svaka sa svakom, a svakoga dana svaka ekipa igrat će se samo jednu utakmicu, s obzirom na težinu i izjednačenost suparnika.

Domaćin traži da klubovi jamče razinu kvalitete ekipe primjerenu Ligi prvakinja. Do 14. siječnja znat će se sudionici.

– Mi smo počašćeni pozivom Györa, finalista prošlogodišnje Lige prvakinja. Ovo je najjači mogući turnir u Europi, ne sjećamo se jačeg, a gotovo da smo i zaboravili kada smo sudjelovali na nekom jakom turniru u koji bi bile uključene i skandinavske i ostale europske ekipe. Nama će pred ulazak u novu sezoni to biti dragocjeno iskustvo, ali i velika mogućnost za podizanje forme – rekao je trener Podravke Vegete Neven Hrupec, koji je još od petka u kontaktu najprije s Mađarima, a onda i s rukovodstvom vlastitog kluba koje je ekspresno donijelo odluku, a osnovno je bilo da je to sa sportske strane vrlo korisno i trenerova se uvažila. To je ugodno saznanje, ali govori i ozbiljnosti kluba.

Podravka Vegeta tako će imati izuzetne pripreme za novu sezonu, jer ne treba zaboraviti da organizira i vlastiti turnir, Bepov memorijal, a vjerojatno će sudjelovati i na Kandijinom memorijalu u Ljubljani. To bi, ne računajući druge pripremne utakmice, bilo ukupno 11 super jakih utakmica u najbiranijem europskom rukometnom društvu.