Podravkine kadetkinje, predah // ArhivaTRENERI SURADNICI // Piše trenerica Snježana Petika

Ovoga vikenda u Dardi je održano 1. kolo Državne lige za kadetkinje, tj. igračice rođene 1996/97. U toj ligi Podravka nastupa s dvije ekipe pod nazivima Podravka 1 i Podravka 2. Podravka 2 su igračice rođene 1998/99. i natječemo se izvan konkurencije. S obzirom na to da smo u ovoj godini trebali odigrati samo 10 utakmica, plus državno prvenstvo u našem godištu, odlučili smo da se prijavimo i za tu ligu, ne bi li ipak dobili nešto više utakmica, iako će i taj broj biti premali za neki kontinuirani napredak.

Ali što je, tu je, i na neke stvari naprosto ne možemo utjecati. I u tom 1. kolu Podravka 2 ostvarila je polovičan učinak: jedan poraz i jedna pobjeda. Izgubili smo od Osijeka s rezultatom 20:26, a pobijedili ekipu domaćina Darde 26:15.

Utakmica sa Osijekom je bila puna dinamike, trke i odličnih poteza kako u obrani tako i u napadu, a rezultatska razlika nije realna onome što smo pokazali na terenu. Naime, u zadnjim minutama utakmice zapucali smo 5 ”zicera” i da smo to zabili, rezultat bi bio sasvim drugačiji. Ali sve je to rezultat ranoga ustajanja, putovanja, kao i umora zbog visokog tempa utakmice, a zamjena nismo imali. Dosta cura nam je nedostajalo Alvir, Domijan, T. Petika, a Hmelina, Karlovčan i Franjkić su prijavljene za Podravku 1 i nastupale su za njih.

Mene kao trenericu posebno veseli činjenica da smo poslije utakmice dobivali samo čestitke i pohvale od ljudi koji su pratili utakmicu. U drugoj utakmici početak je bio vrlo opušten, jer smo podcijenili protivnika što je nedopustivo i u pravilu se uvijek obije o glavu. Nakon ”jezikove juhe” u poluvremenu nastavak je bio neka druga priča kao i konačni rezultat. Svim curama čestitam na prikazanoj igri, posebna pohvala Ljubić, Benotić, Mrđen, Papac, Horvat, Vrban u Podravki 2 ž, a odlične su bile i Karlovčan, Hmelina i Franjkić koje su nastupale u Podravki 1, da ne zaboravimo i njih. Veseli me napredak Lare Šaško koja svakim danom u doslovnom smislu velikim koracima grabi naprijed i nadam se da na tome neće stati i neka joj ova pohvala bude nagrada za uloženi trud do sada i podstrek za nastavak dobrog rada.

I na kraju bih htjela zahvaliti domaćinu turnira Dardi na zaista ljubaznoj dobrodošlici, odličnoj organizaciji, i činjenici da su u ovoj općoj besparici uspjeli osigurati i sokove i slastice za djecu, a za trenere ono što ide ”pod 90” .

Snježana Petika

 

PRVA UTAKMICA 

OSIJEK – RK PODRAVKA 2 26:20 (15:11) 

DARDA – Školska športska dvorana škola. Sutkinje: Sandra Bartoloti i Dinka Šafar (Osijek,Višnjevac): Nadzornik: Zoran Stojanović (Osijek).

OSIJEK: Stevanović, Zubac; Putnik, Nađ, Liović, Granat 1, Guskić 2, Akmadžić, Ilić 7, Anić 4, Šenk, Matota, Perković 5,Vukušić 4, Maras 3. TRENER: Pavle Krmpota.

PODRAVKA 2: Kosnica, Vrban, Borac; Ljubić 4, Šaško 2, Benotić 2, L. Šenvald 1, Mikulčić, Mrđen 3, Horvat 2, Papac 4, Pavlović 2, Stanić. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Osijek 5(3), Podravka 1(1).

ISKLJUČENJA: Osijek 2 minute, Podravka 6 minuta (Ljubić, Mrđen, Horvat).

 

DRUGA UTAKMICA 

PODRAVKA 2 : DARDA 26:15 (11:8) 

DARDA – Školska športska dvorana škola. Sutkinje: Andreja Bošnjak i Tea Svalina (obje Osijek). Nadzornik: Zoran Stojanović (Osijek).

PODRAVKA 2: Kosnica, Vrban, Borac; Ljubić 9, Šaško, Benotić 5, L. Šenvald, Mikulčić, Mrđen 6, Horvat 2, Papac 1, Pavlović 3, Stanić. TRENERICA: Snježana Petika.

DARDA: Pintar, Šodolovac; Novački, Štih 2, Turk, Završki 3, Janković 1, Prugović 2, Krajnović 4, Pein 3, Kosanović, Pintar. TRENER: Denis Kasun.

SEDMERCI: Podravka 1(1), Darda 9 ( 4 ).

ISKLJUČENJA: Podravka 4 minute (Papac, Pavlović).