Podravkine kadetkinje ove srijede 5. svibnja putuju u Poreč gdje će se odigrati Završnica Prvenstva Hrvatske za kadetkinje godišta 2004/2005. Plasman su ostvarile zahvaljujući kontinuitetu dobrih igara koje su pružile u ovoj sezoni i ostvarile maksimalan učinak u 1.HRL U16 Sjever gdje drže uvjerljivo prvo mjesto. Smotra je ovo na kojoj se može vidjeti ponajbolje od hrvatskih ženskih rukometnih ekipa u kadetskoj kategoriji. Sigurni smo da će se i ove godine cure lijepo družiti, biti disciplinirane, ali i pokazati puno dobre igre i rezultata. Uoči najvažnijeg događaja za naše kadetkinje porazgovarali smo s trenericom Đurđicom Zečević.

1.Bliži se kraj još jedne izazovne sezone, a vaše su se cure s maksimalnim učinkom plasirale i na ovogodišnju završnicu. Može mali rezime ovog dijela natjecanja po regijama i koliko ste zadovoljni novim plasmanom?

Ova generacija djevojaka, godišta 2004/5,i ove je godine gotovo neprikosnovena u 1.HKL Sjever. To je ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za Završnicu PH. Prvaci smo Regije sa stopostotnim učinkom, U svih 9 odigranih utakmica izašle smo kao pobjednici s gol razlikom od +129 golova.(311:182). Uz to natječemo se i u 2.HRL gdje 3 kola prije kraja držimo 2.mjesto s velikim izgledom da tako i ostane. Ti rezultati pokazuju da se radi o vrlo kvalitetnoj generaciji, nadasve motiviranih, discipliniranih i pristojnih  djevojaka s kojima je ugodno raditi.

2. Prisjetimo se prošlih najznačajnijih rezultata, stekli ste na neki način pobjednički status, a protivnice vas uvijek poštuju.

Zbog poznate epidemiološke situacije prošle godine Završnica nije održana iako smo i tada bili prvaci u kategoriji mlađih kadetkinja pa smo prema tome još uvijek aktualni prvaci Hrvatske iz 2019. godine. Mogući određeni respekt koji uživamo od protivnika vjerojatno smo zaslužili, ne samo dobrim igrama nego i primjerenim sportskim ponašanjem na terenu i izvan njega. Jednako tako i mi pokazujemo poštovanje prema svakom protivniku.

3. Što vas očekuje ove godine na završnici (protokolarno), s koliko igračica idete i kako je sve posloženo s obzirom na ovo novo normalno vrijeme?

Izuzetno smo sretni što će se, velikim zalaganjem gđe.Lidije Bojić i ostalih u HRS-u, Završnica ipak održati. Tim više što je to izlazna kadetska godina i na neki način kruna njihovog dosadašnjeg rada.  Od HRS-a smo dobili precizni protokol o mjerama kojih se trebamo pridržavati tijekom Završnice. Na moju žalost ograničen je broj igračica na 16 pa sam bila primorana izostaviti neke koje su svakako zaslužile da budu sa nama.

4. Kakva vas konkurencija očekuje u odnosu na prijašnje sezone, jeste li i ove godine favoriti?

Završnica PH skup je 12 najbolje plasiranih ekipa iz 3 regionalne lige. Na tom natjecanju na jednom se mjestu nađu najbolje ekipe u kadetskoj konkurenciji koje hrvatski ženski rukomet trenutno ima. Naši rezultat, sadašnji i prošli, svakako nas svrstavaju u krug favorita i od toga ne bježimo. Ono što je poznato je da je ponekad teže braniti nego osvojiti naslov, tim više što još nekoliko vrlo kvalitetnih ekipa s pravom očekuju isto. Igramo 5 utakmica u grupi i tu ne smije biti kiksa, a ulaskom među 4 najbolja svaki rezultat je neizvjestan.

5. Jesu li cure spremne i kako ste zadovoljni s trenažnim procesom, ima li ozljeda ili ste svi spremni?

Tijekom sezone trenirali smo po zacrtanom programu, a u rad s ekipom bili su uključeni trenerica vratarki Barbara Stančin i kondicijski  trener Nikola Golub. Zadovoljna sam realizacijom trenažnog  programa. Nažalost nedostajat će nam povrijeđena Lea Hrupec i vratarka Ana Crnjak (manji zdravstveni problemi), ali ostale djevojke spremne su dati sve od sebe i pokazati se u najboljem svjetlu.

6.Veselimo se svakom rezultatu, ali želimo vam najbolje moguće pa ako možete izraziti za kraj i svoje trenerske želje za ovogodišnju završnicu?

Svjesna sam da nas u Poreču očekuju vrlo kvalitetni protivnici s dodatnim motivom prema aktualnom prvaku, ali jednako tako vjerujem u svoje djevojke, njihovo rukometno znanje, motiv i želju. Uz uvjet da svaku utakmicu odigramo najbolje što znamo i možemo, plasman u polufinale je minimum s kojim bih kao trener bila zadovoljna. Na kraju moram zahvaliti svima u klubu što su nam i ovoga puta pomogli u organizaciji puta i samoj pripremi za odlazak na Završnicu.

 

Grupa A
1.Split 2010
2.Sinj
3.Zrinski
4. Lokomotiva
5.Sesvete
6.Osijek
Grupa B
1.Dugo Selo
2.H. Makarska
3.Podravka
4.Dalmatinka
5.Brod
6. Ivanić

Raspored utakmica skupine B:

SRIJEDA 05.05. 2021.  BROD-PODRAVKA  17.45 sati

ČETVRTAK 06.05. 2021. DUGO SELO-PODRAVKA 9.00 sati

ČETVRTAK 06.05. 2021 H. MAKARSKA-PODRAVKA 16.00 sati

PETAK 07.05. 2021. PODRAVKA-IVANIĆ 12.30 sati

PETAK 07.05. 2021. PODRAVKA-DALMATINKA 17.45 sati

Sve utakmice će se prenositi putem You tube kanala, a link za stream ćemo objaviti nakon što organizator potvrdi na kojem će se kanalu utakmice prenositi.