Pravkinje pozirajuOno što je bilo prošle godine 9. mjesto pretvorilo se ove godine u zlato: Podravkine mlađe kadetkinje pobjednice su Završnice Prvanstva Hrvatske. U prekrasnoj, uzbudljivoj utakmici i u fenomenalnom navijačkom ambijentu pobijedile su ekipu Splita 2010, iako su u početku gubile i sa 5:11. Vodstvo, Đurđica Zečević i Antonio Pranjić, mogu visoko dignuti glavu. Uostalom, na ovom turniru vidjaelo se kako je korisno ulagati u djevojčice, odnosno djecu općenito. Sjajajan dan u Umagu. Ekipi i vodstvu česttike. Organizatorima također.

FOTO // Ivo Čičin-Mašansker

Ambijent4RK Podravka – ŽRK Split 2010 16:15 (8:12)

IZVJEŠTAJ WWW.HRS.HR: ”Prvo poluvrijeme je u potpunosti proteklo u dominaciji rukometašica Splita. Dobro su igrale u obrani, ali i u napadu im je sve išlo od ruke. U 10. minuti Marijeta Maleš zabila je za 11:5, što je bilo najveće vodstvo Splita u prvom poluvremenu. U nastavku susreta njihova igra se krenula raspadati.

Božica Palčić dijelila je priznanjaPodravka je izgledala sve bolje, a nezaustavljiva bila je Tena Megerle koja je bila predvodnica preokreta. U 22. minuti Ema Stručić zabija za 13:12 i prvo vodstvo Kokica u susretu. Minutu kasnije potvrdila ga je Lara Perić, a Split je i dalje bio bez pogotka u drugom poluvremenu. Tek u 27. minuti Gabrijela Zelić zabija prva dva pogotka za Split i donosi im izjednačenje (14:14).

Igra 1Ubrzo je Sara Marendić presjekla loptu u obrani te sama realizirala kontru za povratak njene ekipe u vodstvo. No, brzo je pogotkom Megerle Podravka vratila u vodstvo. Splićanke su imale šansu izjednačiti, ali je oba šuta obranila Nika Galinec. Istu stvar je napravila i Lucija Rogulj za Split pa su njene suigračice u idućih 17 sekundi dobile priliku izjednačiti. No, nisu je iskoristile pa pobjeda i naslov prvakinja pripada Podravki. Tena Megerle bila je najbolji strijelac Podravke sa sedam pogodaka, dok je Marijeta Maleš sa četiri bila najbolja kod Splita.”

Igra 2Nagrade na svečanosti zatvaranja između ostalih dijelila je i članica upravnog odbora HRS-a Božica Palčić. Osvrt na prvenstvo napisat će Đurđica Zečević, a tom prigodom objavit ćemo i konačni poredak.

Najbolja trenerica Đurđica ZečevićNajboljima nagradeNakon dodjele medaljaPodjela zlatmih medaljaPozdrav obiteljimaPrva reakcija na pobjeduSvih 20 ekipaU očekivanju peharaVeselju nema kraja