Mlađe kadetkinje Podravke s trenericom Snježanom Petikom // Foto: Mirko Lukavski - Glas PodravineU posljednjem 5. kolu 1. HMKRL odigranom u nedjelju u Koprivnici, ekipa Podravke zabilježila je sve tri pobjede i tako završila natjecanje na prvom mjestu bez poraza, što znači da se kvalificirala na Državno prvenstvo za mlađe kadetkinje koje će se održati u Čakovcu od 4 do 7. travnja ove godine.

Protivnice ovoga kruga u kojem smo mi bili domaćini su bile ekipe Slavonke i Cerne,a ujedno se odigrala i međusobna utakmica parova natjecanja između Bjelovara i Podravke.

SLAVONKA – PODRAVKA 10:24 (7:16)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Suci: Dalibor Blesić i Marko Presek (Koprivnica). Nadzornik: Vladimir Jurenec (Koprivnica).

SLAVONKA: Brkić; Didović, Crnoja 1, Sertić, Devčić 2, Laslo 3, Jurišić, Gašparović, Dautović 4, Samardžić. TRENERICA: Ljiljana Zdunić.

PODRAVKA: Kosnica, Vrban; Ljubić 2, Karlovčan 4, Šaško, Franjkić 1, Benotić , L. Šenvald 1, Mrđen 2, Hmelina 5, Horvat 1, Petika 1, Alvir 2, Papac 4, Pavlović 1, Stanić. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Slavonka 1 (1), Podravka 1(1).

ISKLJUČENJA: Slavonka 2 minute (Laslo), Podravka -.

Slavonka nam je bila prvi protivnik. Utakmica je odigrana prema dogovoru. U obrani čvrstih 6:0, nakon dobro odigrane obrane slijedile su mnogobrojne kontre, polu kontre, brzi centar, a na postavljenu obranu napad smo odigravali s puno kombinatorike i brzom loptom do slobodne igračice.

Sve igračice su dobile priliku pokazati svoje kvalitete, a golovima su prednjačile Hmelina, Karlovčan i Papac. Kod gostujuće ekipe najefikasnija igračica bila je Dautović.

PODRAVKA – CERNA 33:10 (18:2)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Sutkinje: Lorena Jurenec i Maja Vajdić (Koprivnica). Nadzornik: Vladimir Jurenec (Koprivnica).

PODRAVKA: Kosnica, Vrban; Ljubić 3, Karlovčan 3, Šaško 1, Franjkić 3, Benotić , L. Šenvald , Mrđen 4, Hmelina 4, Horvat 3, Petika 3, Alvir 2, Papac 6, Pavlović 1, Stanić. TRENERICA: Snježana Petika.

CERNA: Jurišić, Stepić; Hastentenfel, Latin, Gašpar, Štrkalj 1, Martinović 4, Drobac 5, Jurković, katić, Majstorović, Klobučar, Miškei. TRENER: Zdenko Jurković.

SEDMERCI: Podravka 5(4), Cerna 5 (2).

ISKLJUČENJA: Podravka 2 minute (Horvat), Cerna -.

S obzirom da je utakmica sa Cernom trebala biti jedna od jačih u cijelom natjecanju, protivnika smo shvatili ozbiljno i tako smo krenuli u utakmici. Furiozno. Rezultat takve igre je 8:0 za nas, poluvrijeme 18:2.

Obrana nam je bila neprolazna, naša golmanica Kosnica je obranila sve ono što je prošlo obrani, a osvojene lopte smo pretvarali u realizirane kontre naših krila Ljubić, Karlovčan i Horvat. Napad predvođen Ivonom Mrđen imao je opet brzu loptu,k oja je tražila slobodnog igrača, puno kombinatorike i lijepih asistencija.

I u ovoj utakmici su dobile priliku sve igračice, a golovima su se istakle Papac, Mrđen i Hmelina uz veliki broj igračica koje su postigle po 3 gola, što mene kao trenera osobito veseli jer mi daje sigurnost i saznanje da na sve igračice mogu računati.

U gostujućoj ekipi Drobac i Martinović agilnije od ostalih. Imali smo mali peh jer nam se nespretno ozlijedila kružna napadačica Šenvald, tako da nismo mogli računati na nju, a kod gostujuće ekipe nije nastupala Klobučar, također zbog ozljede.

BJELOVAR – PODRAVKA 12:29 (4:17)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Sutkinje: Lorena Jurenec i Maja Vajdić (Koprivnica). Nadzornik: Vladimir Jurenec (Koprivnica).

BJELOVAR: Zrilić, Šlogar; Varga, Sokolović 3, Hruby 3, Blažević, Bedeković, Cindrić 1, Dukić, Beljan, Lučić 3, Đuričić 1, Gulaš 1, Radić, Fučijaš. TRENER: Dario Obran.

PODRAVKA: Kosnica, Vrban; Ljubić 3, Karlovčan 3, Šaško , Franjkić 1, Benotić 4, L. Šenvald , Mrđen 2, Hmelina , Horvat 4, Petika 5, Alvir 2, Papac 1, Pavlović 4, Stanić. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Podravka 3(2), Bjelovar 3 (2).

ISKLJUČENJA: Podravka 2 minute (Šaško), Bjelovar -.

Međusobna utakmica parova nije donijela nikakva iznenađenja, utakmicu su počele igračice koje imaju manju minutažu uz rotiranje ˝iskusnijih˝ igračica koje su bile tu da ih razigravaju i pomognu ako pomoć zatreba. Na golu je cijelu utakmicu provela Vrban koja je također bila na visini zadatka.

Već viđen scenarij iz prethodne dvije utakmice. Čvrsta obrana koja je stvarala kontre i polu kontre, na postavljenu obranu lepršavi napad. Ukratko, čisto savršenstvo. Po postignutim golovima istakle se Petika, Horvat, Benotić i Pavlović.

Na kraju bih još htjela pohvaliti igračice Alvir i Franjkić koje su pomalo samozatajne ali odrađuju lavovski posao u obrani osobito Nina Alvir, a za Franjkić slijede tek velike stvari jer od nje očekujemo jako puno u narednim mjesecima. I kao šlag na odličnu igru cijeloga dana bio je gol Magdalene Horvat koji je postigla šutom iza leđa, a malobrojna publika taj potez, kao vjerujem i igru cijeloga dana, nagradila je bučnim pljeskom. Vjerujem da su svi uživali u našim predstavama, jer iskreno, ja jesam.

Na kraju ovoga dijela natjecanja možemo biti zadovoljni sa postignutim rezultatima kao i sa cjelokupnom igrom koju smo prikazali. Trudimo se da igramo moderan, brzi rukomet, i vjerujem da smo na najboljem putu da to ostvarimo. Međutim pred nama su tek prava iskušenja i prave utakmice, u kojima ćemo tek vidjeti da li smo igrački i kao ekipa napredovali. Nadam se dobrom radu sljedećih mjesec dana do državnog prvenstva, jedini problem će nam biti nedostatak utakmica u tih mjesec dana, ali vjerujem da nas niti to neće poljuljati u našim težnjama da se prikažemo u najboljem svjetlu na natjecanju koje je kruna cijele sezone kako ekipno tako i njih kao pojedinki.

Autor: Snježana Petika, trenerica